Anul 2015 în cifre şi acţiuni: Retrospectiva ECOTIC - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Anul 2015 în cifre şi acţiuni: Retrospectiva ECOTIC

09 February 2016 - 04:03 PM Eco-life

Caravana EcoticPeste 12.500 tone DEEE gestionate. Peste 500 de producători reprezentați. Peste 900 de centre de colectare la nivel național. Anul 2015 a adus echipei ECOTIC multe premiere, mulți pași înainte și o viziune clară privind contribuţia la dezvoltarea sistemului național de colectare, reciclare și revalorificare DEEE și DBA.     ECOTIC

Cifrele organizației continuă să crească și să arate punctele forte: calitatea serviciilor (au apărut primele certificări WEEELABEX pentru operatorii din sistemul nostru), excelenta organizare, profesionalismul pe care îl confirmă creșterea gradului de satisfacție în rândul producătorilor, seriozitatea. Însă dincolo de cifre, organizația ECOTIC a consolidat o viziune a unui domeniu ce este bine să devină deschis și colaborativ. Cu alte cuvinte, ECOTIC a căutat de-a lungul anului 2015 să intre în parteneriate care servesc nu doar organizației, ci întregului domeniu al colectării DEEE în România.

Inaugurarea sistemului de colectare stradal în Sectorul 3 Bucureşti„Unul dintre proiectele de acest tip a marcat o premieră în România: studiul «Cuantificarea DEEE generate în România», realizat de Universitatea Națiunilor Unite, cu sprijinul ECOTIC. Este cel mai amplu studiu realizat vreodată în România în acest domeniu. Studiul, prezentat public la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a identificat situația reală la care toți cei implicați - autorități publice și de mediu, organizații ale producătorilor, salubrizatori și reciclatori - trebuie să își adapteze politicile și activitățile din domeniu“, a declarat Valentin Negoiță, președintele Asociaţiei ECOTIC.

Un alt parteneriat important al anului a fost cel cu Primăria Sectorului 3, prin care ECOTIC a reușit implementarea primului sistem stradal de colectare selectivă a electricelor de mici dimensiuni la nivelul Municipiului București. Așadar, din 2015, bucureștenii au găsit recipienți roșii de colectare DEEE, plasați în imediata vecinătate a tradiționalilor recipienți pentru hârtie, plastic și sticlă.

Anul 2015 a însemnat continuarea eforturilor de a crește nivelul conștientizării și educării publicului tânăr (în special copiii). Caravana ECOTIC, proiect cu finanţare europeană de mare amploare, a reușit din nou să aducă rezultate impresionante: 150 de școli implicate, peste 100.000 vizitatori din 25 de orașe au vizitat deja bine-cunoscuta expoziție itinerantă cu DEEE.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2015

La final de an, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a premiat inițiative de mediu dintr-un număr record de proiecte și inițiative înscrise și validate, peste 80, venite din toată țara.

La mulți ani 2016!Alte articole in rubrica Eco-life