Te aşteptăm acasă, Arlie! - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Te aşteptăm acasă, Arlie!

07 March 2016 - 03:30 PM Eco-life

Arlie, acvila ţipătoare mică, echipată cu un transmiţător satelitar, se întoarce în România, la cuibul său din judeţul Braşov, traversând în drumul său trei continente şi 20 de ţăriArlie, acvila ţipătoare mică, echipată cu un transmiţător satelitar, se întoarce în România, la cuibul său din judeţul Braşov, traversând în drumul său trei continente şi 20 de ţări, printre care: Angola, Zambia, Tanzania, Ruanda, Burundi, Uganda, Sudanul de Sud, Etiopia, Sudan, Egipt, Israel, Siria, Turcia şi Bulgaria.

Acvila echipată în 2013 cu transmiţător satelitar, a plecat spre România exact în aceeaşi zi ca şi în anul 2015 în data de 8 februarie. Până pe 14 februarie, a parcurs deja 1.354 km, cea mai mare distanţă fiind parcursă în data de 11 februarie când a zburat 369 km. Pe 12 februarie a trecut graniţa, a ajuns în Zambia şi este la o distanţă de 6.700 km de cuibul său din judeţul Braşov.

Potrivit unui comunicat al Societatății Ornitologice Române, aceasta este a treia iarnă pe care Arlie a petrecut-o în Namibia, iar anul trecut a reuşit cea mai timpurie revenire şi a ajuns în ţara noastră în data de 31 martie la ora 13.00.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Eco-life