ECOTIC continuă campania „Zilele Reciclării în oraşul tău“ în Bucureşti - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

ECOTIC continuă campania „Zilele Reciclării în oraşul tău“ în Bucureşti

08 April 2016 - 11:07 AM Eco-life

Caravana ECOTICÎn perioada 25-28 martie, ECOTIC a organizat cu sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului București, GreenWEEE, Total Waste Recycling și al Asociației Recolamp, o nouă campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice, electronice și a becurilor și neoanelor arse, denumită „Zilele Reciclării în orașul București - Sectorul 6!“. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale care sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic „Zilele Reciclării în orașul tău!“. Aceste campanii fac parte din proiectul „Caravana ECOTIC“, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

În cele patru zile de campanie (25-28 martie), locuitorii sectorului 6 au putut vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă, pe patru roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Caravana ECOTIC a fost amplasată la intersecția Bd. Iuliu Maniu cu Șos. Virtuții și a fost deschisă în intervalul orar 10:00-18:00.

În cadrul acestei campanii vor fi organizate două tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat a fost oferit un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE-urilor va avea ca premii trei roboți de bucătărie oferiți de către GreenWEEE, iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă oferită de către Recolamp.

De asemenea, parte din proiectul „Caravana ECOTIC“ este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!“, în cadrul acestui program fiind vizitate peste 190 școli din mai multe localități din țara noastră.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Eco-life