MOL România finanţează cu 661.000 lei 48 proiecte de mediu - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

MOL România finanţează cu 661.000 lei 48 proiecte de mediu

04 May 2016 - 01:47 PM Eco-life

Programul Spaţii VerziMOL România și Fundația pentru Parteneriat au selectat 48 de proiecte de mediu care vor beneficia de finanțări de 661.000 de lei în cadrul celei de-a 11-a ediții a Programului Spații Verzi.

Astfel, 25 dintre proiectele finanţate fac parte din componenta Spaţii Verzi Urbane, iar alte 23 au fost selectate în cadrul componentei Arii Naturale Protejate. Finanțările totale acordate de la începutul programului au depășit cinci milioane de lei.

În cadrul componentei Spații Verzi Urbane a programului au fost înscrise 85 de cereri de finanțare din care au fost selectate 25 de proiecte, care urmează să fie implementate în 17 județe ale țării. Organizațiile câştigătoare vor reamenaja curţi de şcoli, de universități, de grădiniţe, parcuri publice, curţi ale centrelor de copii.

Activitățile incluse în aceste proiecte presupun plantarea a peste 2.238 de arbori și arbuști și aproximativ 7.000 flori, pe o suprafață de 97.452 mp de spațiu urban. Aceste terenuri vor deveni spații de desfășurare a unor activități care vor avea ca scop conştientizarea importanţei problematicii de mediu, în special în rândurile elevilor.

În cadrul celei de-a doua componente a Programului Spaţii Verzi, Arii Naturale Protejate, au fost înscrise 66 de proiecte, dintre care 23 au fost selectate pentru finanţare. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru tabere Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervaţiei“, „Ziua Biodiversităţii“, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula în 14 judeţe din ţară.

În cele zece ediţii anterioare ale programului Spaţii Verzi, desfăşurate în perioada 2006-2015, MOL România și Fundația pentru Parteneriat au finanțat 424 de proiecte cu 4,83 milioane lei. În total, peste 170.000 de participanţi s-au implicat în cadrul acestor proiecte care au „înverzit“ o suprafaţă de aproximativ 430.000 de metri pătraţi.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Eco-life