Peste 100 de voluntari şi angajaţi OMV Petrom şi-au unit forţele într-o acţiune de plantare din judeţul Prahova - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Peste 100 de voluntari şi angajaţi OMV Petrom şi-au unit forţele într-o acţiune de plantare din judeţul Prahova

05 May 2016 - 03:39 PM Eco-life

Voluntariat la plantare de puieţiAproximativ 1500 de puieți au fost plantați la Boldești-Scăeni de către localnici, jurnaliști și angajați ai OMV Petrom. Plantarea a fost organizată de OMV Petrom în parteneriat cu Primăria Boldești-Scăeni, Centrul de Resurse al Comunității (CERC) și Asociația Mai Mult Verde.

OMVPetrom a organizat în data de 2 aprilie a.c. o acțiune de plantare în localitatea Boldeşti-Scăeni din judeţul Prahova. Activitatea a avut rolul de a construi o barieră forestieră pe trei dintre drumurile din localitate, de a înfrumuseța orașul, dar și de a promova un comportament eco-civic prin protejarea mediului înconjurător.

Acțiunea de plantare continuă angajamentul pe termen lung pe care OMV Petrom și l-a asumat față de comunitatea locală. Încă din 2012, OMV Petrom desfăşoară în Boldeşti-Scăeni activităţi de tip şcoală după şcoală, de educaţie interculturală pentru copiii romi şi români şi activităţi de consiliere parentală.

Începând cu 2015, compania a inaugurat în localitate Centrul de Resurse al Comunității (CERC) Boldeşti-Scăeni, o clădire ridicată după cele mai riguroase standarde de sustenabilitate în construcție, independentă de utilitățile din rețeaua publică şi construită cu materiale ecologice. Centrul găzduiește activități educaționale pentru copii și părinți, iar în viitor vor avea loc cursuri de pregătire profesională pentru membrii comunității.

Plantare de puieţi

„Acțiunea de voluntariat de astăzi a fost mai mult decât o plantare, a fost o lecție despre integrare, despre schimbare a mentalităților și depășirea unor bariere culturale. Bariere ce ne împiedică de multe ori să colaborăm pentru atingerea unui scop comun - acela de a contribui la dezvoltarea proprie și a comunității în care trăim“, a declarat Mona Nicolici, manager sustenabilitate OMV Petrom.

La activitatea de voluntariat desfășurată pe 2 aprilie au participat atât membri CERC Boldești-Scăeni, membri din comunitate, elevi și profesori, cât și angajați ai OMV Petrom. În pregătirea plantării, Asociația Mai Mult Verde a realizat un studiu la fața locului și, în funcție de caracteristicile solului, a stabilit care sunt locurile propice și speciile de pomi potrivite zonei. Astfel, tei, salcâmi și arbuști au fost plantați în patru zone ale orașului. Una dintre locații este chiar drumul care leagă orașul Boldești de comunitatea romă de la periferie. Implicarea localnicilor de etnii diferite a avut rolul de a contribui pe termen lung la creșterea toleranței față de persoanele rome și de integrare în viața comunității în ansamblul ei.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life