Peste 1000 de persoane au participat alături de Ateliere Fără Frontiere la Campania „Earth Days“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Peste 1000 de persoane au participat alături de Ateliere Fără Frontiere la Campania „Earth Days“

13 June 2016 - 11:17 AM Eco-life

Caravana EcoticÎn data de 22 aprilie, de Ziua Pământului, a fost celebrată planeta, dar și încheierea cu succes a Campaniei „Earth Days“. În contextul în care consumul înseamnă pentru mulți confort și o viață mai bună, în timp ce planeta, așa cum o știm, nu va supraviețui și nu ne va mai putea oferi hrana și adăpost, căutăm soluții. Rapoartele instituțiilor internaționale arată că suntem într-un moment critic în care dacă nu educăm felul în care consumăm pentru a deveni sustenabili, ne putem confrunta cu situații severe.

Astfel, în perioada 12 și 22 aprilie a.c., peste 1000 de persoane au participat la diferite acțiuni de sensibilizare organizate în București de Ateliere Fără Frontiere și partenerii lor.
În data de 12 aprilie a.c. a fost organizată o masă rotundă privind colectarea separată a deșeurilor, iar 25 de reprezentanți ai marilor companii și organizații non-guvernamentale au dezbătut cadrul legislativ din România. În lipsa unor măsuri de control eficient și de bune practici în vederea reducerii, reutilizării și reciclării deșeurilor, măsurile pot fi insuficiente sau tardive.

De asemenea, în perioada 14 aprilie-21 aprilie, Caravana Ecotic a mers la Decathlon & Mega Image Băneasa, la liceul francez „Anna de Noailles“ şi la Institutul Francez din București. Vizitatori au rezonat la im-portanța colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice, electronice și baterii, și au înţeles cât de periculoase și nocive pot fi acestea pentru mediu și pentru sănătatea oamenilor. În data de 16 aprilie 2016, Wunderkraft și Reciclare Creativă au organizat ateliere de reutilizare creativă a deșeurilor (Upcycling) pentru copii prezenți - „A doua viață, troc și reciclare“, organizat la liceul francez, iar în ultima zi a campaniei „Earth Days“, caravana Ecotic a putut fi vizitată la hotelul Ibis Hotel din zona Gării de Nord, în cadrul programului mondial „Planet 21“ al grupului Accor.

Asociaţia Ateliere Fără FrontiereAlte articole in rubrica Eco-life