Caravana ECOTIC îşi depune bilanţul; apoi merge mai departe! - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Caravana ECOTIC îşi depune bilanţul; apoi merge mai departe!

13 June 2016 - 12:21 PM Eco-life

Caravana EcoticLa începutul lunii iunie 2016, Caravana ECOTIC, proiectul de conștientizare și colectare DEEE, co-finanțat prin instrumentul Life+ al Uniunii Europene, ajunge la prima linie de final.

După mai bine de un an și jumătate de activitate, Caravana se poate mândri cu rezultate frumoase și cu reputația unuia dintre cele mai ample și de impact proiecte de conștientizare asupra necesității de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Ecotic Life+În noiembrie 2014, organizația ECOTIC dădea startul unui proiect inedit în România. O expoziție mobilă de echipamente electrice și electronice dezmembrate avea să străbată țara în lung și în lat, poposind în piețe, școli și parcuri, arătând oamenilor, pentru prima dată, ce sunt deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), de ce trebuie ele predate responsabil și ce beneficii aduce reciclarea acestora.

Caravana ECOTIC a însemnat peste 150.000 de vizitatori, peste 8000 de deșeuri de tip DEEE predate, peste 40 de orașe vizitate. Iar la început de iunie, Caravana ECOTIC își depune bilanțul. Proiectul, în forma sa actuală ce presupune co-finanțarea europeană, ia sfârșit. Însă Caravana ECOTIC s-a transformat deja într-o inițiativă cunoscută, urmărită, chiar dorită și chemată de către publicul său.

Natura are nevoie de tine

De aceea, organizația ECOTIC anunță cu bucurie: Caravana merge mai departe! Ea a devenit un proiect solid, sustenabil, ce și-a dovedit utilitatea și atractivitatea pentru public. Începând cu luna iunie, o veți putea vedea în județul Iași, dând startul unei noi campanii naționale de colectare DEEE în mediul rural: Stația de Reciclare.

Caravana Ecotic

Pentru mai multe informații, vizitați www.caravanaecotic.ro şi www.ecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life