ȘI CEI MICI FAC FAPTE MARI! - la cea de-a IV-a ediție - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

ȘI CEI MICI FAC FAPTE MARI! - la cea de-a IV-a ediție

13 June 2016 - 03:10 PM Eco-life

Şi cei mici fac fapte mari!Cea de-a patra ediție a programului național de eco-educație „Și cei mici fac fapte mari!“, care a luat startul în 5 mai 2016, raportează primele rezultate. Proiectul ECOTIC BAT se desfășoară în 170 de grădinițe ajungând la peste 25.000 de copii.

Bateriile și acumulatorii sunt tipuri de deșeuri aparte. Reprezintă, la fel ca și multe alte deșeuri, un pericol pentru mediu și viață, dacă ajung direct în natură și nu sunt colectate corespunzător. În plus, bateriile și acumulatorii pot reprezenta un pericol pentru copii. Bateriile tip pastilă prezente în jucării, în obiecte uzuale din casele noastre, prezintă riscul de a fi înghițite de către cei mici și pot duce la complicații medicale severe.

Afişul campanieiDe aceea, ECOTIC BAT consideră că o bună educație și un efort de a produce conștientizare asupra acestor tipuri de deșeuri în rândul celor mici sunt mai mult decât o necesitate. Ideea a prins rădăcini puternice, prin deschiderea și susținerea cadrelor didactice și a părinților din multe grădinițe din țară. Așa se face că programul „Și cei mici fac fapte mari!“ a ajuns la cea de-a patra ediție.

Din 5 mai și până pe 1 iunie, grădinițe din toată țara au fost susținute cu materiale informative pentru organizarea unor ore de eco-educație, iar copiii și părinții au fost mobilizați să colecteze și să predea cât mai multe baterii și acumulatori. Și pentru ca cei mici să fie și mai mobilizați, cele mai harnice cinci grădinițe vor fi premiate.

Abia așteptăm să vedem cu ce fapte mari ne vor încânta și cei mici, și cei mari, deopotrivă, cu toții din ce în ce mai conștienți de importanța reciclării și dezvoltării unor obiceiuri ecologice și civice sănătoase.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life