De 1 Iunie, Baterel a cucerit sute de copii! - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

De 1 Iunie, Baterel a cucerit sute de copii!

09 July 2016 - 11:27 AM Eco-life

De 1 IuniePeste 300 de copii au participat la activitățile organizate de Asociația Environ, cu prilejul celui mai mare eveniment de joacă în familie, inițiat de Itsy Bitsy în Parcul IOR, de Ziua Copilului.

Copiii prezenți în parc de 1 iunie au avut ocazia să facă cunoștință, să se împrietenească și să se fotografieze cu Baterel în persoană, o mascotă simpatică care a atras privirile tuturor participanților la eveniment, indiferent de vârstă, copii, părinți sau bunici. Cei mici s-au întrecut într-o serie de concursuri educative organizate special pentru ei, la finalul cărora au fost recompensați cu premii atractive. Competiția „Copiii colorează viața“ s-a bucurat de mult succes în rândul copiilor, iar Baterel și-a făcut sute de noi prieteni care îl vor ajuta să colecteze și să recicleze, în continuare, bateriile uzate și electronicele vechi.

Sărbătoriții zilei au colorat personajele din cartea ,,Lumea Non-E“ al cărei erou principal este chiar Baterel și au fost premiați cu tricouri, insigne, pixuri sau jucării yoyo.

Baterel

Printre participanții la concurs s-au numărat și surorile Bianca și Delia, de 7 și respectiv, 11 ani: „Îmi place să colorez personajele din lumea lui Baterel. Sunt foarte interesante și învățăm lucruri noi de la ele. Ne învață cum să colectăm bateriile uzate. Eu sunt în clasa zero și de acum înainte voi colecta și baterii, alături de hârtie și plastic“, a povestit Bianca, în timp ce colora entuziast o planșă. Sora ei, Delia, este, de asemenea, convinsă de beneficiile colectării selective despre care a aflat de la școala ei care este înscrisă în campania ,,Baterel și Lumea Non-E“.

Copii sunt învăţaţi să colecteze selectiv

Micile opere de artă au fost expuse într-o expoziție improvizată în parc, ulterior auzindu-se fluierul de început al competiției de colectare selectivă a deșeurilor, ,,Ajută-l pe Baterel“. Concurenții, cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani, s-au aliniat la start pe echipe și au fost susținuți de prieteni și părinți. Kimberly, care a împlinit de curând 3 ani, a fost hotărâtă să câștige un premiu la acest concurs. „Are 3 ani și 4 luni și de când l-a văzut pe alee pe Baterel a vrut să vină să-l cunoască. A văzut apoi jucăriile și i-am spus că, dacă vrea să câștige una, trebuie să participe la concurs. Iar acum este decisă să câștige“, a declarat mama fetiței. Organizatorii le-au făcut copiilor un scurt instructaj legat de desfășurarea concursului, iar Kimberly și Răzvan, care are aproape 4 ani, au început împreună să distribuie, contra cronometru, deșeurile în minicontainerele instalate în parc. La finalul activității, toți participanții au fost premiați cu lego și puzzle-uri, însă cel mai important lucru este acela că noii prieteni ai lui Baterel știu, deja, că deșeurile nu se aruncă la gunoi amestecat, ci trebuie colectate selectiv și, apoi, reciclate.

Desenăm şi învăţăm!

Distracția a continuat pe tot parcursul zilei, micii ecologiști având ocazia să se implice într-un concurs de colectare baterii de tip treasure hunt, ateliere de reciclare creativă, dar și să participe la o tombolă, fiind răsplătiți la final cu trotinete, role și biciclete.

Împreună cu Baterel

Împreună cu BaterelActivitățile organizate cu prilejul Zilei Copiilor la care au participat peste 300 de copii, fac parte din campania „Baterel și Lumea Non-E“, un proiect interactiv, cu succes la nivel național atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice și părinților. La finalul lunii iunie, va avea loc încheierea celei de-a cincea ediții consecutive a proiectului, în cadrul căreia elevii unităților de învățământ care au colectat cele mai mari cantități de deșeuri electronice și baterii uzate vor fi premiați cu 2 excursii la instituțiile europene la Bruxelles (20 elevi și 2 profesori coordonatori), 4 tabere de vară (40 de elevi și 4 profesori coordonatori), dar și o mulțime de alte premii: biciclete, tablete, mp4 playere, camere foto, telefoane mobile, laptop-uri.

Mai mult decât atât, beneficiind de platforma unică în România, www.magazinbaterel.ro, un magazin online care folosește un sistem de plată prin puncte, toți copiii participanți au posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de rechizite: de la simple instrumente de scris, agende școlare, articole pentru activități artistice, caiete, carioci și creioane colorate, penare, până la accesorii pentru birou și ghiozdane cu eroii preferați din desenele animate. Produsele pot fi comandate folosind punctele acumulate în urma predării deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, singura condiție fiind înscrierea și participarea activă în campania „Baterel și Lumea Non-E“.

Ediția a V-a a campaniei s-a desfășurat în perioada 1 septembrie 2015 - 15 iunie 2016 și are drept obiective educarea elevilor din toate ciclurile de învățământ în sensul promovării beneficiilor colectării selective a deșeurilor reciclabile, sprijinirea cadrelor didactice în susținerea orelor de educație ecologică și realizarea unei rețele naționale de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor și acumulatorilor uzați.

Campania „Baterel și Lumea Non-E“ este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Gărzii Naționale de Mediu.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life