Ateliere Fără Frontiere, 7 ani de activitate în susţinerea persoanelor marginalizate - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Ateliere Fără Frontiere, 7 ani de activitate în susţinerea persoanelor marginalizate

09 July 2016 - 12:07 PM Eco-life

Ateliere Fără FrontiereAteliere Fără Frontiere, cea mai importantă organizaţie neguvernamentală din România înfiinţată pentru inserţia socială, profesională si civică a persoanelor aflate în mare dificultate, a împlinit 7 ani.

Fondatorii asociaţiei Raluca şi Patrick Ouriaghli, membrii, angajaţii şi foarte mulţi invitaţi, ambasadori, parteneri, sponsori şi prieteni ai organizaţiei Ateliere Fără Frontiere au sărbătorit cei şapte ani de activitate la sediul asociaţiei din Bucureşti în data de 15 iunie 2016.

Activitatea asociaţiei de inserție socio-profesională prin economie socială se va extinde în acest an în alt domeniu decât cel IT pe care se axase până de curând.

Raluca Ouriaghli a făcut o scurtă prezentare a acestui nou proiect.

„Împreună cu un grup de localnici din comuna Ciocănari, judeţul Dâmboviţa, am început un nou proiect, un atelier de cultivare a legumelor bio, prin care am reuşit să creem 20 de locuri de muncă. În Ciocănari Asociaţia Ateliere Fără Frontiere deţine la ora actuală 4 hectare de teren şi 4000 de metri pătraţi de solarii, fiindcă ne dorim să cultivăm legume şi toamna, şi primăvara.

Sunt sărbătoriţi cei 7 ani

Împreună cu Carrefour România desfăşurăm aici şi în împrejurimi şi un program de colectare a deşeurilor de fructe şi legu-me. O parte din acestea, cele care sunt încă bune pentru consum, le transportăm la cantinele sau la asociaţiile sociale cu care noi colaborăm şi care nu au bani pentru legume sau pentru fructe, iar pe celelalte, care nu pot fi consumate, le transformăm prin compostare în fertilizator bio pentru ferma proprie sau pentru alte ferme“, a spus Raluca Ouriaghli, manager de proiect Ateliere Fără Frontiere.

Prezent la eveniment, ambasadorul Franţei la Bucureşti, domnul François Saint-Paul, a ţinut să îi felicite pe toţi cei prezenţi, pe unii pentru activitatea lor, iar pe ceilalţi pentru sprijinul pe care îl acordă asociaţiei: „Mulţumesc celor care fac parte din Asociaţia Ateliere Fără Frontiere şi sper că drumul deschis de Ateliere Fără Frontiere este un exemplu pentru ceea ce putem face împreună pentru rezolvarea unei probleme care e comună, cea a excluziunii sociale şi mulţumesc în mod deosebit tuturor societăţilor franceze care, prin sprijinirea acestei organizaţii, dau un exemplu de responsabilitate socială“.

Cu ocazia împlinirii acestor 7 ani de activitate Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a înmânat diplome şi premii în semn de mulţumire tuturor celor care le-au fost alături în aceşti ani.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life