Autovehiculele hibrid şi electrice pot fi parcate gratuit - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Autovehiculele hibrid şi electrice pot fi parcate gratuit

02 August 2016 - 11:50 AM Eco-life

Staţie de încărcarePosesorii de autovehicule hibrid și electrice înmatriculate în București pot depune, începând din 11 iulie a.c., documentația de înregistrare pentru utilizarea gratuită a parcărilor publice din Capitală. Potrivit unui comunicat al Administrației Străzilor, documentele trebuie depuse la sediul Departamentului Exploatare Parcaje din Bd. Schitul Măgureanu nr. 10A (punct de reper Cetatea Cișmigiu).

Vehiculele electrice și hibrid vor fi identificate printr-o vinietă specială, eliberată de Administrația Străzilor, care trebuie pusă în interiorul mașinii, în partea din față, la loc vizibil, sau pe interiorul parbrizului în colțul din dreapta sus.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat pe 26 mai a.c. o hotărâre în baza căreia proprietarii de autovehicule hibrid și electrice înmatriculate în București vor putea utiliza în mod gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul Capitalei. Din expunerea de motive a hotărârii rezultă că autoturismele și camionetele sunt surse importante de poluare a aerului și produc aproximativ 15% din emisiile de dioxid de carbon din UE. Inițiatorul hotărârii, consilierul Cornel-Constantin Poteraşu, a precizat că în Bucureşti sunt înmatriculate 1.610 autovehicule hibride și electrice, reprezentând o creștere de 250% din anul 2008 până în 2015. Avantajele sistemelor hibride de propulsie sunt emisii locale zero, consum redus de combustibil și emisie redusă de dioxid de carbon.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life