La sat se reciclează! Iaşul o demonstrează - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

La sat se reciclează! Iaşul o demonstrează

02 August 2016 - 02:12 PM Eco-life

Staţia de reciclare„Staţia de Reciclare“ a încheiat prima etapă cu rezultate excelente şi a pornit deja pe traseul celei de-a doua etape. Caravana ECOTIC a fost vizitată de aproximativ 5000 de locuitori din 5 comune ieşene.

Mediul rural nu a fost neapărat o prioritate în acţiunile de informare şi educare asupra necesităţii colectării şi reciclării în România. Deşi mai puţin vizibil, satul rămâne o componentă foarte importantă a societăţii româneşti. Asociaţia ECOTIC a decis să combine în mod creativ două resurse foarte valoroase: Caravana ECOTIC şi spiritul mediului rural românesc.

Astfel, pe 14 iunie 2016, Asociaţia ECOTIC a dat startul unei campanii naţionale de informare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din mediului rural: „Staţia de Reciclare“. Primul pas a fost făcut în judeţul Iaşi; Caravana ECOTIC s-a oprit în 5 comune ieşene şi a colectat aproximativ trei tone de DEEE-uri.

Staţia de reciclare

„Staţia de Reciclare“ a luat startul în satul Lunca Cetăţuii, Comuna Ciurea, din judeţul Iaşi. În două săptămâni, Caravana ECOTIC a străbătut 5 comune şi a generat un interes extraordinar, ceea ce demonstrează ca mediul rural este în continuare un exemplu de conectare la nevoile mediului înconjurător. Peste 5000 de oameni au vizitat Caravana şi au fost informaţi asupra componentelor unui deşeu electric, asupra riscurilor şi beneficiilor pe care astfel de deşeuri le pot genera. Caravana a plecat încărcată, ducând spre reciclare mai multe tone de DEEE-uri.
În luna iulie, Caravana ECOTIC îşi continuă drumul prin satele din judeţul Iasi, ducând „Staţia de Reciclare“ pe următorul traseu: comuna Tomeşti: 14 - 16 iulie; comuna Holboca: 17 - 19 iulie; comuna Popricani: 20 - 22 iulie; comuna Vlădeni: 23 - 25 iu-lie; comuna Şipote: 26 - 28 iulie.

Pentru mai multe detalii, www. ecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life