Start la reciclare, start la premii! - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Start la reciclare, start la premii!

11 October 2016 - 01:05 PM Eco-life

Start la reciclare! Start la premii!Ne aflăm aproape de jumătatea lunii septembrie, clopoțelul sună de intrare și se strigă iar catalogul pentru câteva milioane de copii din toată țara. Fie că sunt emoționați și sfioși, bucuroși să își reîntâlnească colegii, nostalgici deja după cea mai lungă recreație, nerăbdători să acumuleze noi cunoștințe, elevii debutează încrezători în noul an școlar 2016 - 2017.

Implicarea activă, seriozitatea și eforturile depuse în colectarea unor cantități impresionante de deșeuri electronice și baterii uzate nu au rămas nerăsplătite pentru 60 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 22 din Galați, Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu din Pitești și Școala Gimnazială nr. 7 din Timișoara, care și-au petrecut finalul vacanței explorând minunățiile naturii într-un summer camp la Predeal, iar colegii mai mari de la Colegiul Tehnic de Marină din Constanța și cei de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare s-au bucurat de o aventură nebănuită în parcul de distracții Gardaland din Italia.

BaterelMereu alături de cei mai dedicați și silitori copii, Baterel pășește anul acesta cu succes în clasa a VI-a și anunță o campanie cum nu a mai fost vreodată: „Start la reciclare, start la premii!“ este deviza sub care se lansează o nouă ediție a campaniei naționale de informare, responsabilitate socială și stimulare a colectării selective în unitățile de învățământ din România, „Baterel și Lumea Non-E“.

Programul de educație ecologică, de care au beneficiat până în prezent peste 25.000 de elevi, îmbină cu succes componenta didactică cu cea aplicată, dar și digitală, participanții având la dispoziție o platformă online unică la nivel național, www.magazinbaterel.ro, prin care își pot administra întreaga activititate din cadrul campaniei și cel mai important, își pot alege și comanda premiile dintr-o selecție de câteva sute de rechizite, jocuri și cărți. MagazinBaterel.ro este un concept de magazin online care folosește un sistem de plată prin puncte, urmărind astfel stimularea și recompensarea elevilor pentru comportamentul responsabil față de mediu. Mai mult decât atât, cei înscriși beneficiază și de un ghid pentru profesori, un manual pentru copii, dar și de lecții demonstrative, activități practice și invitații la alte evenimente organizate pe parcursul anului.

„În cadrul proiectului «Baterel și Lumea Non-E», ne-am propus să generăm o reformă la firul ierbii în ceea ce privește educația ecologică, promovând activ conceptul de economie circulară în școlile din România. Așa cum am promis, ne respectăm angajamentul de a investi continuu în educația tinerelor generații, susținând orice inițiativă a elevilor și încurajând deprinderea obiceiurilor de gestionare responsabilă a resurselor. Suntem permanent orientați către nevoile și dorințelor celor mici, de aceea încercăm să îi surprindem oferindu-le mereu experiențe de învățare inedite și interactive, stimulăm creativitatea, premiem performanța și, nu în ultimul rând, îi încurajăm să își exploateze corect potențialul, asigurându-i că ei sunt cei care pot face diferența“, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Cea de-a VI-a ediție a programului „Baterel și Lumea Non-E“ s-a defășurat în perioada 12 septembrie 2016 - 15 iunie 2017, iar pe lângă premiile pe care și le-au putut alege accesând www.magazinbaterel.ro în baza punctelor acumulate ca urmare a predării deșeurilor electrice și bateriilor uzate, elevii îndrumați de dascăli s-au putut înscrie la următoarele categorii de competiții: desene pentru grădinițe, clasa pregătitoare și clasele I - IV, proiecte în echipe de minimum 2 - maximum 5 elevi pentru clasele V - VIII și IX - XII, promovare în rândul comunității la categoria „Baterel Ambasador“, dar au putut concura și pentru premiul de originalitate. La finalul campaniei, primii 10 câștigători din fiecare palier de vârstă și categorie de concurs au plecat în tabere tematice, iar selecția de 15 ambasadori a pornit în căutarea unor aventuri extreme într-un parc de distracții renumit din Europa. De asemenea, școlile care au obținut cele mai bune rezultate la componenta de colectare deșeuri electrice și baterii uzate au fost premiate cu dotări în valoare de 1000, 800 și 500 de euro. Detaliile de înscriere și regulamentul complet al campaniei au fost disponibile pe www.magazinbaterel.ro.

Campania „Baterel și Lumea Non-E“ este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizat de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

ecologic

SNRB prezent la „BikeFest“

Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a participat în weekendul 3 - 4 septembrie 2016 la cea de-a şasea ediţie a „BikeFest“, locul unde se antrenează eroii urbani.

Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor a importat de pe ViaSport conceptul Energy Boutique, locul în care îţi poti încărca telefonul, în care poţi afla informaţii despre reciclarea bateriilor uzate, şi, în plus, pe 3 şi 4 septembrie, cei care s-au decis să recicleze, au câştigat pe lângă contribuţia la un mediu mai curat, pentru fiecare 20 de baterii uzate un blister cu 4 baterii, iar cei care au adus cele mai multe baterii au fost premiaţi cu cinci biciclete. Câştigătorii ediţiei 2016 sunt: Vladan Ana - Maria (120 kg), Yaseen Amal (90 kg), Zaharia Andrei (66 kg), Vlasceanu Alexandru (60 kg) şi Necula Radu (50 kg), în total în cele două zile ale evenimentului colectându-se peste 500 kg baterii uzate.

BikeFest

„BikeFest” este organizat în scopul consolidării comunităţii de biciclişti şi promovării bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, timp de două zile, toate activităţile din cadrul BikeFest, desfăşurate în parcul Izvor, au constituit o declaraţie puternică prin care se sărbătoreşte Biciclistul Urban ca nou locuitor al Bucureştilor.

La „BikeFest“ au avut loc cele mai fun competiţii, activităţi de relaxare, super concerte şi multe, multe premii. „BikeFest“ înseamnă distracţie, adrenalină, energie, timp frumos petrecut alături de cei dragi.Alte articole in rubrica Eco-life