Off-road în zone protejate din Apuseni - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Off-road în zone protejate din Apuseni

16 January 2017 - 02:43 PM Eco-life

Off-roadComisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au aplicat sancțiuni în valoare de 810.000 lei și au înaintat 37 de sesizări penale pentru nereguli descoperite pe raza Parcului Natural Munții Apuseni în cadrul unor controale realizate în perioada 16 octombrie - 18 noiembrie a.c. Conform GNM, pe parcursul controlului, comisarii de mediu au primit o sesizare din partea unui grup de cetățeni ai comunei Pietroasa, privind modul de exploatare a zăcământului de granodiorit din cariera Valea Lazului. În urma verificărilor, cele două societăți care își des-fășoară activitatea pe amplasamentul carierei au fost sancționate cu 60.000 de lei pentru blocarea accesului pe drumul forestier și construirea unui alt drum, fără autorizație.

De asemenea, una dintre firmele vizate a fost amendată cu suma de 60.000 de lei pentru exploatarea carierei fără acte de reglementare, în timp ce a doua societate a primit o sancțiune de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu.

Pe de altă parte, comisarii GNM au sancționat organizatorii unui concurs off-road cu o amendă în valoare de 150.000 lei pentru faptul că participații au străbătut zone strict protejate fără să dețină avizul custozilor acestor arii.

În plus, au fost întocmite 35 de sesizări penale pentru construcțiile ilegale ridicate în zona de protecție integrală a Parcului Natural Munții Apuseni.

AgerpresAlte articole in rubrica Eco-life