Galați este cel de-al cincilea oraș care s-a înscris în campania națională ECOTIC - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Galați este cel de-al cincilea oraș care s-a înscris în campania națională ECOTIC

16 January 2017 - 02:49 PM Eco-life

Participanţi la campania naţionalăBotoșani, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Motru, Galați sunt „Orașele Curate“ așezate pe harta României, în anul 2016, de campania națională ECOTIC dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) din mediul urban. Obiectivele campaniei sunt de informare a populației asupra necesității predării corecte spre reciclare a DEEE-urilor, precum și de colectare efectivă a echipamentelor uzate.

Campania a debutat în Botoșani cu rezultate foarte bune (3,4 tone DEEE-uri colectate) și a continuat în luna octombrie în alte trei orașe din România: Drobeta Turnu Severin, Giurgiu și Motru. În perioada 12-16 decembrie 2016 a fost rândul gălățenilor să fie informați și încurajați să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

Gălățenii au fost încurajați să participe la această campanie prin acordarea unor premii instant celor care au predat o cantitate de minimum 5 kg DEEE-uri. ECOTIC s-a bucurat de sprijinul autorităților publice locale, a companiilor de salubritate și de apă-canal: Primăria Municipiului Galați, SP Ecosal, Agenţia pentru Protecţia Mediului Galați, Transurb Galați, Apa Canal Galați. În anul 2017, alte „Orașe Curate“ vor fi vizitate de către organizația ECOTIC.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life