Recolamp a premiat proiectele dedicate mediului din 2016 - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Recolamp a premiat proiectele dedicate mediului din 2016

16 January 2017 - 04:15 PM Eco-life

Asociația RecolampAsociația Recolamp, organizație non-profit fondată de General Electric, Osram România și Philips România, a acordat în data de 9 decembrie a.c. cinci premii pentru proiecte și oameni implicați în promovarea și protecția mediului.

La final de 2016, Asociația Recolamp, alături de Let's Do It, Romania!, cu sprijinul Zelist şi al jurnalistului Lucian Mândruță, gazda evenimen- tului, a premiat eforturile și proiectele unor oameni dedicați protecției mediului în 2016. Cei cinci câștigători sunt:

 Proiectul „I'Velo Urban“ - dezvoltat de Asociaţia Green Revolution, Raiffeisen Bank şi Kaufland România - pentru că într-un Bu-curești poluat și aglomerat, bike-sharing-ul poate reprezenta o so- luție de protecție a mediului și a sănătății cetățenilor;
 Proiectul „Cluj Bike“ - dezvoltat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca - pentru implementarea în Zona Metropolitană Cluj a unei campanii de promovare a bicicletei ca mijloc de transport și dezvoltarea unei rețele de 52 km piste de biciclete cu 50 de stații care deservesc cetățenii și turiștii din Cluj-Napoca și comunele Florești și Apahida;
 „România, te iubesc!“ pentru reportaje și anchete documentate care urmăresc să producă efecte. Și pentru că reușesc să aducă în prime time subiectul „mediu“. Mențiune specială pentru ediția din 9 octombrie 2016, Rareș Năstase, subiect: impactul asupra mediului produs de microhidrocentrale;
 Helmut Ignat - pentru felul în care arta fotografiei poate declan-șa, promova și susține un proiect de mediu „Rezervația Delta Văcărești“;
 Echipa Rise Project pentru jurnalism online de calitate și pentru dorința de a contribui la salvarea pădurilor din România.

„Ne-am bucurat să putem încheia 2016 cu optimism, vorbind și despre lucrurile bune care se fac în România, nu numai despre lipsuri și probleme. Am premiat cinci proiecte minunate, care ne dau speranță că nu peste mult timp protecția mediului va deveni cu adevărat o prioritate și în România“, a declarat Roxana Șunică, directorul de marketing al Asociației Recolamp.

Prezent la eveniment, Andrei Coșuleanu, director executiv al Let's do it, Romania!, a precizat: „Pentru noi este o ocazie excelentă să îi cunoaștem pe cei care sunt preocupați de mediu - mai ales cei din afara zonei de organizații neguvernamentale - și să le arătăm aprecierea noastră și, mai ales, să punem la cale împreună un viitor mai bun“.

Anul viitor, Asociaţia Recolamp marchează 10 ani de activitate, în care cifrele privind colectarea și reciclarea deșeurilor care provin din surse de iluminat au crescut spectaculos. De exemplu, anul trecut, Recolamp a atins o cifră record de 658.651 kilograme deșeuri de echipamente de iluminat colectate și reciclate. În medie, ar fi vorba de aproape 55.000 de kg de astfel de unități pe lună.

Despre Asociația Recolamp:
Asociația Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, care are ca membri fondatori companiile: General Electric Hungary Kft., Osram România şi Philips România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea lor în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Până în prezent, în cei peste 8 ani de activitate, Recolamp a colectat și reciclat peste 3.000 de tone de echipamente de iluminat.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Asociației - www.recolamp.ro - sau la numărul de telefon 0800 - 888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau ridicarea deșeurilor colectate.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life