CCR România continuă Olimpiada Deșeurilor în județul Covasna - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

CCR România continuă Olimpiada Deșeurilor în județul Covasna

09 February 2017 - 03:58 PM Eco-life

PremianţiiÎn anul școlar 2016-2017, CCR România continuă campania de colectare selectivă a DEEE-urilor și DBA-urilor în unitățile de învățământ din județul Covasna, alături de Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Agenția de Protecție a Mediului Covasna și SC TEGA SA.

Campania a demarat în luna octombrie 2016 și se va desfășura până în luna iunie a acestui an. În cadrul campaniei, CCR România derulează acțiuni de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili (DBA) în 19 instituții de învățământ din județul Covasna.

Campania are ca obiective specifice informarea și conștientizarea elevilor și a cadrelor didactice asupra importanței colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili (DBA) prin distribuirea materialelor informative (flyere, afișe).

O altă etapă importantă a campaniei este cea de educare prin realizarea prezentărilor pe teme ecologice, în afara orelor de curs, în unitățile de învățământ.

La final, vor fi premiate cu echipamente IT, laptopuri, aparate foto și smartphone-uri clasele/grupele de elevi care au colectat cele mai mari cantități de deşeuri electrice și electronice și cea mai mare cantitate de baterii uzate şi surse de iluminat.

Între timp, au fost premiate cu articole sportive și dulciuri cinci clase care, până în data de 15 decembrie 2016, au colectat cele mai mari cantități de deșeuri, astfel:
• Locul I a fost acordat clasei a IX-a D din Liceul Tehnologic Baróti Szabó Dávid - Baraolt pentru 588,6 kg de deșeuri colectate;
• Locul al II-lea a revenit clasei a IV-a B din Liceul Mikes Kelemen - Sf. Gheorghe, pentru 498,85 kg de deșeuri colectate;
• Pe locul al III-lea s-a situat clasa a II-a B din același liceu, cu 458,25 kg de deșeuri colectate.

Premiile speciale au revenit clasei a VII-a C din Școala Gimnazială Gaál Mozes - Baraolt pentru 103,2 kg de tuburi fluorescente colectate și clasei pregătitoare A din Liceul de Artă Plugor Sándor - Sf. Gheorghe, pentru colectarea a 35,5 kg de baterii/acumulatori portabili.

Mai multe detalii pe www.rebat.ro și www.relectra.ro.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life