ECOTIC: 2016, încă un an pentru un mediu curat - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

ECOTIC: 2016, încă un an pentru un mediu curat

09 February 2017 - 04:09 PM Eco-life

Centrul Municipal de Colectare IaşiOrganizaţia ECOTIC este de peste 10 ani implicată în gestionarea la nivel naţional a deşeurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), precum şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori (DBA) prin ECOTIC BAT. Iată primele cifre şi rezultate ale activităţii organizaţiei în anul 2016, orientate către îmbunătăţirea conştientizării populaţiei asupra necesităţii colectării şi reciclării DEEE şi DBA, precum şi către creşterea cantităţilor de deşeuri efectiv colectate.

Pe scurt, anul 2016 arată astfel, din perspectiva ECOTIC:

• 175 tone deşeuri de baterii şi acumulatori (DBA) colectate;
• 19.000 tone deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) colectate;
• 41 de campanii, evenimente şi seminarii;
• 1 milion de persoane expuse mesajelor ECOTIC de colectare şi reciclare responsabilă;
• 610 producători reprezentaţi.

Centrul Municipal de Colectare IaşiCentrul Municipal de Colectare Iaşi

Anul 2016 a fost marcat de o serie de premiere. În luna martie, Organizaţia ECOTIC a lansat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, în cadrul domeniului de finanţare „Inovare Verde în Industria din România“, Centrul Municipal de Colectare Iaşi (CMCI), primul centru universal de colectare de deşeuri din România, unde populaţia poate aduce toate tipurile de deşeuri reciclabile care se generează într-o gospodărie privată.

Caravana ECOTIC merge mai departe, prin Staţiile de Reciclare

Tot în anul 2016, ECOTIC a lansat prima campanie de colectare itinerantă a electronicelor uzate din mediul rural - Staţia de Reciclare. Campania a readus la start Caravana ECOTIC, expoziţia mobilă de echipamente electrice şi electronice trecând cu succes prin zeci de sate şi comune din judeţele Iaşi şi Braşov.

În anul 2016, ECOTIC a avut o amplă acoperire a teritoriului naţional, adresând mesaje de informare, eco-educaţie şi colectare către diverse categorii de public: copii, studenţi, adulţi, din mediul urban şi rural, autorităţi publice locale şi centrale, producători şi membri ai societăţii civile. Este publicul către care ECOTIC va continua să comunice şi în anul 2017, pentru un mediu curat!

Asociaţia Ecotic

Caravana EcoticAlte articole in rubrica Eco-life