Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană au lansat o „Provocare la reciclare!“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană au lansat o „Provocare la reciclare!“

07 March 2017 - 03:47 PM Eco-life

Provocare la reciclareAsociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) împreună cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și compania Remat-Holding au lansat mediului de afaceri german din România o „Provocare la reciclare!“, un proiect destinat îmbunătățirii relațiilor dintre angajați, companii și mediu și a impactului ecologic pe care îl determină.

Plecând de la premisa că mediul înconjurător are din ce în ce mai mare nevoie de companii responsabile care să înțeleagă că nu pot utiliza resursele în mod nelimitat, fără a da ceva înapoi comunității, companiile au nevoie de angajați eficienți, iar angajații motivați și fericiți la locul de muncă sunt cei mai productivi. Asociația Environ și AHK România propun o competiție de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile cu premii inedite, urmărind să contribuie astfel la dezvoltarea unei comunități de business sensibilă la temele de mediu și care susține proiectele de dezvoltare durabilă.

Andrei Orban„Obiectivele pe care ne-am propus să le atingem în cadrul acestei inițiative vizează implicarea activă a mediului de afaceri german în producerea unei schimbări sociale pozitive în domeniul reciclării, creșterea nivelului de conștientizare, motivare și implicare a angajaților în proiecte care promovează respectul față de mediul înconjurător și, nu în ultimul rând, creșterea cantităților de deșeuri reciclabile colectate selectiv din zona de business din România“, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Campania „Recycle mit! - Provocare la reciclare!“ se desfă-șoară în perioada 23 februarie - 31 decembrie 2017 și se adresează tuturor firmelor membre AHK România, lansând o invitație la reciclare pentru următoarele tipuri de deșeuri: hârtie/carton, plastic, metal, sticlă, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA). Toți participanții la campanie vor primi kituri dedicate colectării selective a DEEE și DBA, având la dispoziție formulare online pentru solicitări de înscriere, preluare a deșeurilor și serviciul de Call Center la 031.827.0000 pentru informații suplimentare referitoare la derularea campaniei.

Sebastian Metz, directorul general al AHK RomâniaPremiile alese pentru companiile care vor înregistra cele mai bune rezultate din punct de vedere al cantităților colectate sunt destinate motivării și dezvoltării angajaților: locul întâi constă în amenajarea unui spațiu de relaxare creativă la birou, locul al doilea 10 biciclete în sistem bike sharing de care pot beneficia toți angajații, iar locul al treilea un teambuilding de o zi într-un parc de aventură pentru întreaga echipă. Angajați fericiți, companii responsabile și un mediu protejat - un trinom de forțe care garantează succesul proiectului!

Detalii despre campanie și formularul de înscriere sunt disponibile pe www.econet-romania.com și www.environ.ro.

Campania „Recycle Mit! - Provocare la reciclare!“ a fost lansată în cadrul primei întâlniri din 2017 a Econet România - inițiativa greentech a Camerei de Comerț și Industrie Româno - Germane care a avut ca temă economia circulară și la care au participat peste 70 de companii din mediul privat care și-au manifestat interesul de a se implica în proiect.

„Cele 570 de companii membre ale AHK România și-au arătat în repetate rânduri angajamentul pentru dezvoltarea economică durabilă a României, angajament demonstrat și prin implicarea activă în proiectul nostru Econet România. Ne bucurăm că, alături de partenerii noștri, le putem oferi membrilor AHK România un cadru atractiv pentru a-și menține, dezvolta și multiplica atitudinea responsabilă față de mediul înconjurător, în sectorul de afaceri românesc“, a declarat Sebastian Metz, directorul general al AHK România.

Asociaţia EnvironAlte articole in rubrica Eco-life