Campania „Și cei mici fac fapte mari!“ a ajuns la a cincea ediție - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Campania „Și cei mici fac fapte mari!“ a ajuns la a cincea ediție

11 May 2017 - 12:44 PM Eco-life

Şi cei mici fac fapte mari!„Și cei mici fac fapte mari!“ este o competiție eco-educativă organizată de ECOTIC BAT și dedicată copiilor de grădiniță. Cei mici sunt îndemnați să colecteze și să predea spre reciclare cantități cât mai mari de baterii și acumulatori uzați, iar cele mai harnice grădinițe participante vor fi premiate.

La finalul lunii martie 2017, peste 180 de grădinițe din toată țara au fost înscrise în competiție. ECOTIC BAT pune la dispoziția grădinițelor participante un set de materiale-suport pentru organizarea orelor de eco-educație. Aceste ore se vor ține până la finalul lunii mai, când se vor raporta cantitățile de deșeuri de baterii și acumulatori colectate.

La începutul lunii iunie, deșeurile de baterii și acumulatori portabili vor fi preluate din grădinițe de către operatori autorizați, desemnați de ECOTIC BAT. Până la finalul lunii, vor fi anunțate grădinițele câștigătoare.

Edițiile precedente ale campaniei „Și cei mici fac fapte mari!“ au arătat un nivel ridicat de interes în rândul copiilor de grădiniță pentru subiecte legate de mediul înconjurător, cu atât mai mult cu cât materialele trimise în cadrul campaniei sunt potrivite vârstei și intereselor lor. Dacă în anii precedenți copiii au fost încurajați să deseneze și să lipească seturi de abțibilduri pe teme legate de comportamente corecte de colectare si reciclare, anul acesta ECOTIC BAT le oferă o carte de povești cu aventurile ecoterrienilor, o specie de spiriduși invizibili care îngrijesc Pământul și supraviețuiesc datorită bunătății oamenilor.

Copiii vor fi încurajați să continue poveștile ecoterrienilor și să îi ajute în eforturile lor de a îngriji planeta noastră.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life