Ateliere fără Frontiere va recondiționa 400 de computere ce vor fi donate în scop caritabil - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Ateliere fără Frontiere va recondiționa 400 de computere ce vor fi donate în scop caritabil

09 June 2017 - 09:04 AM Eco-life

Donaţie caritabilăAsociația Ateliere fără Frontiere continuă programul EduClick, prin care donează împreună cu partenerii săi echipamente IT organizațiilor non-profit și instituțiilor sociale și de învățământ din România.

Ca parte a acestui program, Ateliere fără Frontiere și Grupul Renault România au lansat pe 10 mai a.c. cea de-a treia ediție a campaniei „Dublu click pe educație cu Groupe Renault“. În cadrul acestei ediţii, Groupe Renault va oferi 400 de calculatoare, care vor fi recondiționate de către persoane reintegrate pe piața muncii, angajate ale Asociației Ateliere fără Frontiere.

Echipamentele complet funcționale vor fi apoi donate unor grădinițe, școli, licee, facultăți, universități, muzee, biblioteci și organizații nonguvernamentale din comunități defavorizate, fiind destinate activităților educaționale, de formare sau integrare profesională și socială.

Organizațiile interesate să primească echipamente recondiționate se pot înscrie în perioada 10 mai - 4 iunie 2017 pe platforma www.educlick.ro. Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanți ai Asociației Ateliere fără Frontiere, ai Grupului Renault România, experți tehnici, membri ai societății civile și reprezentanți ai presei. Juriul va analiza proiectele în funcție de utilitate, impactul economic și profesional, fezabilitatea și posibilitatea de continuare. Pe 14 iunie 2017 vor fi desemnate proiectele câștigătoare.

Programul EduClick are ca scop creșterea nivelului de educație digitală la nivel național. Potrivit raportului de țară al Comisiei Europene, mai puțin de jumătate din forța de muncă din România (46%) posedă abilități digitale suficiente, față de 72% în UE, aspect care poate deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life