„Ecoatitudinea ta contează, colectează selectiv“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

„Ecoatitudinea ta contează, colectează selectiv“

09 June 2017 - 11:10 AM Eco-life

"Ecoatitudinea ta contează selectiv"Educaţia tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului este esenţială pentru ceea ce România vrea să devină: o ţară cu adevărat europeană care îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor şi care este preocupată de sănătatea populaţiei ei. Implicarea în acţiuni de educaţie şi informare a organizaţiilor de transfer de responsabilitate din domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje este foarte importantă.  ecologic

În parteneriat cu Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) - Facultatea de Management, Inginerie în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, organizaţia ECOLOGIC 3R a susţinut în data de 17 mai 2017 Simpozionul de comunicări ştiinţifice ale studenţilor dedicat „Managementului deşeurilor şi colectării selective“.

În deschiderea simpozionului, Alin Iorga, reprezentantul ECOLOGIC 3R, a prezentat în faţa studenţilor şi profesorilor din USAMV avantajele colectării selective a deşeurilor de ambalaje şi nevoia stringentă a României de a-şi atinge obiectivele de ţară pe care şi le-a asumat prin aderarea la UE privind reciclarea deşeurilor de ambalaje.

Alin Iorga, reprezentantul ECOLOGIC 3R

În cadrul simpozionului, studenţii participanţi au dezbătut, la propunerea şi cu susţinerea organizaţiei ECOLOGIC 3R, teme de actualitate din domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje, printre care:
- impactul ambalajelor asupra mediului înconjurător;
- aspecte economice privind gestionarea deşeurilor;
- riscuri şi oportunităţi în gestionarea deşeurilor de ambalaje în România;
- importanţa reciclării, valorificării şi depozitării deşeurilor de ambalaje;
- managementul deşeurilor de ambalaje în mediul urban, rural şi în fermele agricole;
- importanţa gestionării deşeurilor în societăţile comerciale şi în industria alimentară;
- gestionarea deşeurilor de ambalaje - obligaţia fiecărui cetăţean.

„Ecoatitudinea ta contează, colectează selectiv“

În cadrul evenimentului au fost premiate şi cele mai bune 30 de referate ale studenţilor privitoare la managementul deşeurilor de ambalaje şi a fost organizată o expoziţie a obiectelor confecţionate de ei din materiale reciclate.

„Ecoatitudinea ta contează, colectează selectiv“

Sub slogalul „Ecoatitudinea ta contează, colectează selectiv“, ECOLOGIC 3R contribuie de peste 10 ani la informarea, educarea şi conştientizarea cetăţenilor, elevilor şi studenţilor asupra importanţei protejării mediului prin colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. Alte articole in rubrica Eco-life