Olimpiada Deșeurilor a ajuns în școlile din Curtea de Argeș - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Olimpiada Deșeurilor a ajuns în școlile din Curtea de Argeș

09 June 2017 - 11:35 AM Eco-life

Olimpiada deşeurilorCCR România continuă campania de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili în 40 de unități de învățământ preșcolar și școlar din județul Argeș în anul școlar 2016-2017.

În luna mai 2017, reprezentanții CCR România au mers în patru unități de învățământ din municipiul Curtea de Argeș: Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, Liceul Tehnologic Auto, Liceul Tehnologic Forestier și Școala Gimnazială Basarab I, unde au prezentat proiectul „Olimpiada Deșeurilor“, proiect care are ca scop colectarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice, precum și deșeuri de baterii și acumulatori portabili.

Prin această campanie, CCR România informează și crește gradul de conștientizare al elevilor cu privire la impactul pe care îl au colectarea selectivă corectă și reciclarea corespunzătoare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, precum și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (deșeuri de echipamente de uz casnic de mici și mari dimensiuni, becuri, neoane, jucării electrice, unelte electrice etc.) asupra mediului înconjurător și populației.

Diminuând volumul deșeurilor colectate incorect, se reduc substanțele nocive care pot ajunge în mediu și care pot afecta sănătatea umană și mediul înconjurător.

Olimpiada deşeurilor

Campania „Olimpiada Deșeurilor“ se desfășoară la nivel național, în perioada septembrie 2016 - 30 mai 2017 și oferă ca premii o excursie cu clasa, echipamente sportive și echipamente electronice pentru clasele cu cantitățile cele mai mari de deșeuri colectate și diplome de participare pentru cadrele didactice implicate activ.

CCR România mulțumește tuturor cadrelor didactice, elevilor și familiilor acestora care s-au implicat în campanie și cu ajutorul cărora se pot face pași importanți spre un mediu mai curat și mai sănătos.

Mai multe detalii pe www.rebat.ro și www.relectra.ro.

CCR, organizație colectivă licențiată, pune la dispoziția partenerilor - producători, autorități de mediu și administrații locale, consumatori finali - servicii de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) prin CCR RELECTRA, precum și a deșeurilor de baterii și acumulatori, prin licență, prin CCR REBAT. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinațională care operează în 25 de țări ale UE precum și în SUA și Asia în domeniul gestionării deșeurilor și are peste 70.000 de puncte de colectare și contracte încheiate cu peste 3.000 de clienți și prestatori de servicii.      ecologicAlte articole in rubrica Eco-life