Sute de copii au sărbătorit Ziua Mediului împreună cu Baterel la AFI Ploiești - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Sute de copii au sărbătorit Ziua Mediului împreună cu Baterel la AFI Ploiești

06 July 2017 - 10:12 AM Eco-life

Copiii au sărbătorit Ziua MediuluiAFI Ploiești a devenit primul centrul comercial din România care a implementat un sistem de colectare selectivă a deșeurilor de baterii și acumulatori și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Cu ocazia Zilei Mediului, AFI Ploiești și Asociația Environ, în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), au organizat un eveniment dedicat copiilor cu scopul de a îi învăța principiile de bază ale colectării și reciclării deșeurilor, promovând astfel recipientele speciale amplasate în trei zone intens circulate din cadrul centrului comercial.
Sute de copii însoțiți de părinți sau bunici s-au întrecut în concursuri educative organizate special pentru ei, la finalul cărora au fost recompensați cu premii atractive: trotinete, lego, cărți de desenat, puzzle-uri, dar și jucării yo-yo, tricouri și cutii speciale în care pot depozita temporar bateriile consumate acasă.

Ziua MediuluiPe parcursul celor 8 ore de maraton de dis-tracție, cei mici au desenat, au participat la concursuri de colectare corectă a deșeurilor, la ateliere de reciclare creativă și competiții de tip treasure hunt, au intonat imnul micilor ecologiști „Baterel salvează, reciclează și te premiază“ și au pozat pentru celebrul caricaturist Adrian Bighei. Cea mai mare atracție a zilei a fost însă mascota campaniei „Baterel și Lumea Non-E“, cu care micii ecologiști au avut ocazia să facă cunoștință, să se împrietenească și să se fotografieze.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes în rândul participanților, care au înțeles la finalul zilei că oricine poate fi un erou care protejează natura și mediul înconjurător dacă știe să colecteze selectiv și să recicleze deșeurile.

„Prin fiecare activitate în care ne implicăm, ne dorim să fim un exemplu pentru comunitatea din care facem parte. Pentru noi, prezentul și viitorul sunt foarte importante și depind în totalitate de grija pe care o avem față de mediul înconjurător. De aceea, colaborarea cu asociațiile specializate în protejarea mediului este o inițiativă firească în strategia de responsabilitate socială a AFI Ploiești. Le mulțumim și ne bucurăm să lucrăm împreună la educarea publicului cu privire la protejarea mediului și la crearea unui viitor sustenabil pentru noi toți“, a declarat Iulia Borșan, Corporate Marketing Manager AFI EUROPE.

Prezent la eveniment, Andrei Orban, președintele Asociației Environ, a declarat: „Anul acesta am dorit să marcăm Ziua Mediului printr-un eveniment dedicat copiilor, întrucât ei sunt cei mai receptivi la mesajele noastre și, în entuziasmul specific celor ce cred în povești cu eroi, își pot convinge părinții, prietenii și apropiații de necesitatea acestui gest, până la urmă, foarte simplu, acela de a nu mai arunca deșeurile la gunoi și a le preda în centrele special amenajate. Din această perspectivă, apreciem foarte tare inițiativa AFI Ploiești și sperăm că și alte centre comerciale vor împrumuta exemplul, înțelegând că prin prisma traficului intens de clienți care vizitează des mall-ul, fiind de cele mai multe ori o destinație pentru petrecerea timpului liber, trebuie să își asume și un rol de educare, respectând astfel atât mediul înconjurător, cât și sănătatea oamenilor”.

Copiii sărbătoresc Ziua Mediului

Activitățile organizate, la care au participat peste 300 de copii, fac parte din campania „Baterel și Lumea Non-E“, un proiect interactiv, cu succes la nivel național, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice și părinților. Participanții beneficiază de o platformă unică în România, www.magazinbaterel.ro, un magazin online care folosește un sistem de plată prin puncte, astfel că toți concurenții au posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de rechizite.

ecologic

Proiectul Energy Boutique, punct de atracție la Street Delivery Bucureşti!

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a participat în perioada 9 - 11 iunie la ediția din 2017 a evenimentului Street Delivery București, relansând conceptul Energy Boutique!

Street Delivery este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile orașelor din România și care se constituie ca un manifest stradal care îndeamnă la conştientizare şi acţiune din partea cetăţenilor cu privire la probleme ale societăţii.

Proiectul Energy BoutiqueÎntre proiectele de responsabilizare socială s-a aflat şi cel al Energy Boutique, la care oamenii au adus baterii uzate pentru a primi unele noi şi unde au fost de asemenea informaţi cu privire la reciclare. Pentru fiecare 20 de baterii uzate predate, vizitatorii au primit patru baterii noi. De asemenea, vizitatorii au putut să îşi încarce gratis bateria smartphone-ului, iar dacă au răspuns corect la câteva întrebări despre reciclare, au câştigat instant şi alte premii. Bilanțul la finalul celor trei zile de eveniment a fost încurajator: aproape 100 kg baterii colectate și multe promisiuni de reciclare pe viitor!

Interzisă automobilelor preţ de trei zile, strada Arthur Verona a fost luată la pas de vizitatori de toate vârstele care au venit să se bucure de reţeta Street Delivery: muzică, artă, mâncare şi verdeaţă. Tema ediţiei din acest an a Street Delivery, eveniment organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) cu sprijinul ARCUB, a fost „Grădini posibile“, scopul fiind acela de a reda spaţiile verzi bucureştenilor. Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale acestei ediţii a fost readucerea în atenţia publicului, după 25 de ani, a Grădinii Universitarilor, o oază verde în mijlocul Bucureştiului, dar inaccesibilă oamenilor în tot acest timp. Această grădină, întinsă pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp, aparţine de Casa Librecht-Filipescu, un monument istoric clasa A, ridicat în 1860, astăzi cunoscută drept Casa Universitarilor. De asemenea, în acest spaţiu se găsesc şi unele dintre cele mai vechi sere din Bucureşti.

Întreaga iniţiativă Energy Boutique se află sub umbrela proiectului Asociaţiei Sistemul National de Reciclare a Bateriilor - „Priveşte Partea Pozitivă“, proiect care are ca scop principal informarea populaţiei cu privire la efectele nocive ale deşeurilor de baterii şi acumulatori şi stimularea colectării selective a acestui tip de deşeuri.

Detalii despre campanie găsiţi pe www.colecteazabaterii.ro sau https://www.facebook.com/colecteazabaterii.

Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este o organizaţie colectivă a producătorilor de baterii şi acumulatori, non-guvernamentală şi non profit, având ca scop preluarea obligaţiilor şi responsabilităţilor producătorilor privind colectarea, tratarea şi valorificarea deşeurilor de baterii şi acumulatori în conformitate cu HG nr. 1132/2008 şi a legislaţiei complementare.

Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor este membru fondator EUCOBAT - European Compliance Organisation for Batteries, asociaţie pan-europeană a organizaţiilor de transfer responsabilităţi.Alte articole in rubrica Eco-life