Piatra Neamț și Galați au colectat electrice uzate și au devenit „Orașe Curate“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Piatra Neamț și Galați au colectat electrice uzate și au devenit „Orașe Curate“

10 August 2017 - 02:23 PM Eco-life

"Oraşe curate"Pe 3 iulie 2017, „Orașe Curate“, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, a luat startul pentru prima oară în Piatra Neamț și pentru a doua oară în Galați. Campania a încurajat locuitorii celor două orașe să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate.

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu autoritățile și companiile de salubritate locale, continuă campania „Orașe Curate“, campanie care a debutat în anul 2016 și care își continuă traseul prin orașele din România. Anul acesta, după trecerea prin Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi și Brăila, între 3 - 28 iulie 2017, locuitorii din Piatra Neamț și Galați au fost informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare. Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor al celor două municipii care a predat deșeuri de minimum 10 kg cumulate la punctele de colectare municipale a primit un premiu instant. Punctele de colectare au fost amplasate după cum urmează:

Piatra Neamț:
 Dărmănești, str. Valea Albă;
 Mărăței, str. Mărăței;
 Cartier Vânători, str. Gheorghe Doja.

Galați:
 Punct Verde, Drumul Viilor nr. 1;
 Str. Nufărului nr. 24-26;
 Stația de sortare Barboși.

Cu campaniile din Piatra Neamț și Galați se continuă în anul 2017 programul național „Orașe Curate“, un program itinerant al Organizației ECOTIC dedicat colectării DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în mediul urban.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life