„Școala Ecoterrienilor“: rezultate la finalul unei noi campanii ECOTIC - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

„Școala Ecoterrienilor“: rezultate la finalul unei noi campanii ECOTIC

11 August 2017 - 11:29 AM Eco-life

"Clubul de lectură"ECOTIC și ECOTIC BAT au lansat în octombrie 2016 înscrierile într-o nouă campanie de conștientizare a tinerilor și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) dedicată școlilor din România. „Școala Ecoterrienilor“ a dus mesajul nevoii de a proteja mediul înconjurător prin participarea activă la colectarea deșeurilor în 200 de școli.

RezultateLegenda Ecoterrienilor este pilduitoare, spunând că aceștia sunt spirite ale naturii și de fiecare dată când un pământean face o faptă bună, un nou Ecoterrian se naște și planeta devine mai verde și mai vie.

De la povestea Ecoterrianului a apărut ideea unei campanii care să încurajeze copiii (și nu numai) să facă fapte bune, îngrijind natura și contribuind la reducerea risipei resurselor.

Campania „Școala Ecoterrienilor“ a avut mai multe etape și diverse tipuri de activități implicate. În perioada octombrie-noiembrie 2016, școlile din România au fost invitate să se înregistreze în campanie, primind apoi un set de materiale de eco-informare și educație (postere, materiale dedicate elevilor, recipiente de colectare). Cu ajutorul acestora, școlile au putut să desfășoare activități de colectare DEEE și DBA, precum și activități de eco-educație și inițiative de grijă pentru mediu, precum: ecologizări, plantări, creație eco (eseuri, colaje, materiale foto-video).

"Rezultate" vizibile

Activitățile s-au desfășurat din momentul primirii materialelor și până în luna aprilie 2017, iar rezultatele și raportările au fost trimise până în luna mai 2017. În urma jurizării, școlile care au acumulat cel mai mare punctaj în ceea ce privește desfășurarea activităților cu temă eco sunt:
 Centrul Școlar de Educație Incluzivă „AURORA“, Reșița;
 Școala Gimnazială „MIHAI PEIA“, Reșița;
 Școala Gimnazială „David Prodan“, Săliștea.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Eco-life