Asociația Environ și Ursus Breweries au reciclat la UNTOLD - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Asociația Environ și Ursus Breweries au reciclat la UNTOLD

02 September 2017 - 11:36 AM Eco-life

Program de conştientizareÎn perioada 3-6 august a.c., în cadrul festivalului UNTOLD 2017 de la Cluj-Napoca, Asociația Environ, în parteneriat cu Ursus Breweries, a organizat un program special de conștientizare asupra colectării selective și reciclării deșeurilor.

Astfel, pe durata evenimentului, au fost amenajate cinci puncte speciale pentru colectarea deşeurilor de ambalaje. Mai mult decât atât, participanţii au avut posibilitatea să predea în mod gratuit atât bateriile uzate, cât şi deşeurile electrice de mici dimensiuni. Zonele în care au fost amplasate aceste pubele au fost semnalizate cu indicatoare pentru a putea fi mai uşor de reperat de către public şi de asemenea au fost indicate cu un simbol special pe aplicaţia dedicată festivalului. Participanţii care au predat 3 pahare de plastic sau 3 doze de aluminiu au fost recompensaţi pe loc cu o brăţară „Recycler of the year“, iar cei care au contribuit la reciclarea a 20 de baterii uzate au primit un powerbank util pentru reîncărcarea telefoanelor mobile.

Program de conştientizare„Ne-am propus ca prin acest proiect să promovăm subiectele de colectare selectivă şi reciclare, încă străine pentru o mare parte din consumatorii români, deşi au trecut mai bine de 10 ani de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Suntem încrezători că în cadrul unui eveniment de asemenea anvergură, îndemnul la reciclare a avut un ecou răsunător în rândul tinerilor participanţi. Este important să ne amintim permanent că schimbarea începe cu fiecare dintre noi şi de aceea este binevenit orice prilej de a ne implica, atât la nivel individual, cât şi din perspectiva companiilor, în iniţiative care vizează protejarea mediului înconjurător, precum cele care încurajează deprinderea obiceiurilor de gestionare responsabilă a resurselor“, a declarat Andrei Orban, preşedintele Asociaţiei Environ.

„Ursus Breweries îmbrăţişează o abordare holistică a dezvoltării durabile, regăsindu-se între primele trei cele mai responsabile companii din România. Protecţia mediului înconjurător, inclusiv prin colectarea deşeurilor de ambalaje, reprezintă o prioritate pentru modalitatea în care ne derulăm activităţile. Integrarea acţiunilor de colectare şi reciclare în povestea noastră de la UNTOLD este un îndemn din partea regelui berii din România pentru a completa atmosfera vibrantă a festivalului cu grija pentru mediu“, a adăugat Oana Mateescu, senior external relations manager Ursus Breweries.

Toate deşeurile colectate în cadrul festivalului vor fi transferate către centrele de colectare autorizate şi ulterior vor intra în procese de tratare folosind instalaţiile moderne şi automatizate ale staţiilor de reciclare. Participanţii care au dorit să afle mai multe informaţii despre procesele de reciclare sau despre importanţa recuperării deşeurilor de ambalaje şi a materialelor din echipamentele electrice vechi au putut discuta pe toată perioada festivalului cu voluntarii Environ la oricare dintre cele cinci puncte de colectare special amenajate.

 ecologic

Despre Asociația Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, nonguvernamentală și nonprofit, care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro.

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România şi începând cu 31 martie 2017 este parte din Asahi Breweries Europe Ltd. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell, St Stefanus și marca de cidru Kingswood. Pentru mai multe informații despre Ursus Breweries și programele sale, vă rugăm să vizitați www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro.

Program de conştientizareAlte articole in rubrica Eco-life