CCR România continuă „Olimpiada Deşeurilor“ în anul şcolar 2017 - 2018 - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

CCR România continuă „Olimpiada Deşeurilor“ în anul şcolar 2017 - 2018

05 October 2017 - 01:32 PM Eco-life

Olimpiada deşeurilorCu acordul Ministerului Educației Naționale, CCR România va desfășura și în anul școlar 2017-2018 campania „Olimpiada Deșeurilor“ pentru colectarea selectivă a deșeurilor de baterii portabile (DBA) și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Ediția anterioară a campaniei „Olimpiada Deșeurilor“ 2016-2017 a fost implementată de CCR România la nivel național prin intermediul Inspectoratelor Școlare Județene în 112 unități de învățământ. Astfel, prin implicarea activă a peste 1.000 de cadre didactice și peste 23.700 de elevi au fost colectate 31.987 kg de DEEE-uri și 2.888 kg de DBA-uri.

Olimpiada deşeurilorObiectivul principal al campaniei a fost conștientizarea privind importanța colectării DEEE-urilor și DBA-urilor, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice.

În paralel, s-a realizat și o campanie intensă de informare și educare prin distribuirea de materiale informative (flyere şi afișe), dar și prin intermediul cursurilor extrașcolare despre importanța colectării și reciclării corecte a deșeurilor de acest tip. De asemenea, CCR România a realizat un scurtmetraj în care Mara și Mihai, protagoniștii filmului de desene animate, le prezintă elevilor riscurile la care se expun în momentul în care bateriile portabile nu sunt colectate selectiv şi ajung la gunoi, dar și cum trebuie să colecteze și să recicleze corect aceste deșeuri.

Ultima componentă a campaniei a fost acțiunea de colectare și reciclare, CCR România asigurând întreaga infrastructură de colectare în toate unitățile de învățământ, dar și cântărirea, evidenţa şi raportarea, inclusiv organizarea sistemului de premiere. De-a lungul anului școlar au fost acordate 25 de premii, atât elevilor, cât și cadrelor didactice.

Mai multe detalii pe www.rebat.ro și www.relectra.ro.Alte articole in rubrica Eco-life