Caravana ECOTIC, nominalizată ca Best Project în cadrul LIFE Awards - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Caravana ECOTIC, nominalizată ca Best Project în cadrul LIFE Awards

06 April 2018 - 10:48 AM Eco-life

Caravana EcoticComisia Europeană, prin Directoratul General pentru Mediu, a anunțat nominalizările pentru competiția „The LIFE Awards“ care premiază în anul 2018 cele mai eficiente proiecte europene finanțate și finalizate în 2016-2017 prin programul LIFE. Organizația ECOTIC a fost nominalizată la „Best of The Best Award“ în cadrul categoriilor Mediu și Natură cu proiectul Caravana ECOTIC. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 23 mai 2018 la Bruxelles.

Caravana ECOTIC (ECOTIC LIFE+ Caravan - LIFE13INF/RO/000090) este un proiect implementat de Organizația ECOTIC și cofinanțat de Comisia Europeană prin programul LIFE+. Proiectul a durat 2 ani și a fost finalizat în iunie 2016.

Prin implementarea acestui proiect, ECOTIC a contribuit la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare a publicului cu privire la manipularea și tratarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și prin promovarea utilizării energiei verzi.

Publicul țintă, reprezentat de elevii claselor O-VIII din mediul urban, profesorii și părinții acestora, precum și de cetățenii orașelor și municipiilor din România, a fost informat în ceea ce privește conținutul deșeurilor electrice, cum pot fi acestea reciclate corect și unde sunt poziționate punctele de colectare DEEE.

Caravana Ecotic

Atracția principală a proiectului a constituit-o Caravana: o expoziție mobilă a DEEE-urilor în care sunt prezentate echipamente dezasamblate (monitor CRT, frigider, mașină de spălat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucărie și fier de călcat) și expuse în vitrine; rolul acestora este de a transmite mesajul necesității reciclării DEEE. De asemenea, Caravana este susținută din punct de vedere energetic de panouri solare.

Caravana Ecotic

Cu sute de școli implicate, zeci de campanii locale și seminarii dedicate autorităților locale, Caravana ECOTIC își continuă și azi drumul prin țară, vizitând școli și localități în cadrul campaniilor „Școala Ecoterrienilor“ și „Stația de Reciclare“.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro și www.caravanaecotic.ro.

ECOTICAlte articole in rubrica Eco-life