Asociația Environ şi AHK au premiat câștigătorii campaniei „Recycle mit! - Provocare la reciclare“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Asociația Environ şi AHK au premiat câștigătorii campaniei „Recycle mit! - Provocare la reciclare“

11 May 2018 - 12:47 PM Eco-life

Câştigătorii competiţieiAsociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) au premiat pe data de 10 aprilie 2018 câștigătorii campaniei „Recycle mit! - Provocare la reciclare“ în cadrul unui eveniment care a avut ca temă „România în direcția economiei circulare“.    ecologic

În competiția privind colectarea deșeurilor reciclabile generate din activitatea de birou s-au înscris 20 de companii din mediul de afaceri german din România care au predat spre reciclare în total 1.000 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice și 120 kg de baterii uzate. Câștigătorii au fost Autonet Grup (locul I), Optim Project Management (locul al II-lea) și Hamm Reno (locul al III-lea).

Premiile de care vor beneficia câștigătorii campaniei sunt destinate motivării și dezvoltării angajaților: locul întâi constă în amenajarea unui spațiu de relaxare creativă la birou, locul al doilea 10 biciclete în sistem sharing care pot fi utilizate de toți colegii, iar locul al treilea un team building de o zi într-un parc de aventură pentru întreaga echipă.

Sebastian Metz, directorul general AHK România„Prin intermediul parteneriatului pe care îl avem cu AHK România ne-am propus să extindem programele de conștientizare asupra temelor de mediu pe care Asociația Environ le derulează de peste 10 ani și în sectorul de business, iar rezultatele la finalul primei ediții sunt satisfăcătoare. Întregul concept al campaniei «Recycle mit!» se bazează pe metafora circularității: mediul înconjurător are nevoie de companii responsabile, companiile au nevoie de angajați eficienți, iar angajații productivi sunt cei mulțumiți și fericiți la locul de muncă, de aceea am pus accentul pe valorile de echipă“, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Prima ediție a proiectului „Recycle mit!“ s-a derulat în perioada 23 februarie 2017 - 28 februarie 2018 și a avut ca obiective principale îmbunătățirea relațiilor dintre angajați, companii și mediu și a impactului ecologic pe care îl determină, urmărind să favorizeze crearea unei comunități de business implicată în proiecte de dezvoltare durabilă.

„Pentru noi, dezvoltarea sustenabilă a României este esențială și dedicăm foarte multe resurse, atât de timp, cât și umane, realizării acestei ținte. De mai bine de 10 ani pe lângă AHK România avem și proiectul Econet România, o platformă de dezvoltare durabilă și de promovare a relațiilor româno-germane în domeniul mediului, eficienței energetice, energiilor regenerabile și construcțiilor durabile. Organizăm frecvent întâlniri, delegații și evenimente în Germania și România pe temele mai sus enunțate și încercăm să venim în întâmpinarea membrilor noștri prin diferite campanii de conștientizare cum este și «Recyle mit!» și prin diferite grupuri de lucru pe teme de interes“, a precizat Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).

Campania „Recycle mit! - Provocare la reciclare“ continuă și în 2018, iar firmele membre AHK sunt invitate în continuare să se înscrie în programul de reciclare pentru următoarele tipuri de deșeuri: hârtie/carton, plastic, metal, sticlă, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA). Toți participanții la campanie vor primi truse pentru colectarea selectivă a DEEE și DBA și au la dispoziție formulare online pentru solicitări de înscriere, preluare a deșeurilor și serviciul de Call Center la 031.827.0000 pentru informații suplimentare referitoare la derularea campaniei. Detalii despre campanie și formularul de înscriere sunt disponibile pe www.econet-romania.com și www.environ.ro.

Juriul deliberează

Campania „Recycle mit! - Provocare la reciclare“ a fost lansată în cadrul primei întâlniri din 2017 a Econet România - inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane care a avut ca temă economia circulară - și a fost derulată cu sprijinul Asociaţiei Environ, al Asociației Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și al companiei Rematholding. Alte articole in rubrica Eco-life