De Ora Pământului, Asociația Adevărații Veloprieteni și Reciclad’Or au stins luminile împreună cu 200 de bicicliști - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

De Ora Pământului, Asociația Adevărații Veloprieteni și Reciclad’Or au stins luminile împreună cu 200 de bicicliști

11 May 2018 - 01:49 PM Eco-life

Ora Pământului (foto Dragoş Diaconescu)În anul 2010, pentru prima dată în România, evenimentul desfășurat în București pentru Ora Pământului a fost asociat și cu o plimbare pe biciclete. Nici nu s-ar fi putut altfel având în vedere că mersul pe bicicletă este cam singurul mijloc de transport pe distanță mai lungă care protejează 100% mediul înconjurător. Bicicleta este cel mai eficient mod de deplasare în cazul congestiilor urbane. Eficiența energetică, viteza medie de deplasare la orele de vârf în orașe și spațiul ocupat în parcări sunt mult mai avantajoase în cazul bicicletei față de automobil.

În fiecare an de atunci, de Ora Pământului, bicicliștii devin pentru o oră mesageri importanți ai Planetei care are nevoie de cel puțin un respiro în întuneric pentru a supraviețui în lupta sa cu toate formele de poluare cu care o asaltăm zi de zi, inclusiv prin producerea luminii artificiale.

Pe 24 martie 2018 peste 200 de bicicliști bucureșteni au participat începând cu ora 20:30 la un nou velotur pe arterele principale ale Capitalei.

Cei 200 de bicicliști au avut alături parteneri de încredere. Reciclad’Or a oferit tuturor participanților bidoane de apă personalizate cu mesajul evenimentului: „Dăruiește naturii din energia ta!“. Partenerii s-au gândit și la siguranța bicicliștilor în trafic, oferindu-le veste reflectorizante personalizate cu recomandarea către automobile de a depăși bicicliștii la o distanță de 1,5 metri.

Ora Pământului

Planeta are nevoie tot mai mult de ajutorul nostru de a reduce prin toate mijloacele posibile poluarea și bicicleta este unul dintre cele mai ecologice dar și plăcute mijloace de transport, aflat la îndemâna oricui. În plus, mersul pe bicicletă e mult mai distractiv decât șofatul.

M. D.Alte articole in rubrica Eco-life