Ambasada SUA și Asociația Environ au sărbătorit Ziua Pământului alături de studenții SNSPA - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Ambasada SUA și Asociația Environ au sărbătorit Ziua Pământului alături de studenții SNSPA

13 June 2018 - 01:24 PM Eco-life

Ziua Pământului la SNPAAmbasada Statelor Unite la București și Asociația Environ, cu sprijinul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au organizat pe 26 aprilie 2018 la sediul universității o dezbatere pe tema stopării poluării cu materiale plastice. Evenimentul s-a înscris în seria de acțiuni de conștientizare derulate la nivel global pentru a celebra Ziua Pământului.

În prezența domnului Ernest J. Abisellan, Consilierul Economic al Ambasadei Statelor Unite la București, a domnului Remus Pricopie, rectorul SNSPA, precum și a reprezentanților Asociației Environ, cei aproximativ 100 studenți participanți s-au implicat în dezbaterea privind măsurile necesare pentru limitarea efectelor poluării cu plastic asupra mediului.

Discuția a avut ca punct de plecare proiecția filmului „A Plastic Ocean“, în regia lui Craig Leeson, un documentar în care cercetătorii arată că în Oceanul Pacific se găsește mai mult plastic decât plancton. Dezbaterea a pus accent asupra alternativelor disponibile pentru înlocuirea ambalajelor de plastic, conștientizarea impactului de mediu pe care îl au obiceiurile de consum, importanța responsabilității și implicării individuale.

„Ziua Pământului este un bun prilej pentru a organiza acest gen de activități menite să crească nivelul de conștientizare și interes privind problemele de mediu cu care ne confruntăm. Deșeurile aruncate la întâmplare poluează mediul terestru și ajung în final în oceane, afectând sănătatea viețuitoarelor marine și în cele din urmă a oamenilor. La nivel internațional, Statele Unite încurajează inovația tehnologică în domeniul deșeurilor, cercetarea științifică și investițiile în infrastructură, precum și colaborarea sectorului public și a celui privat. Este important însă să reținem că schimbarea începe cu fiecare dintre noi“, a declarat Ernest Abisellan, Consilierul Economic al Ambasadei SUA.

Peste 300 milioane tone de plastic sunt produse anual și folosite pentru fabricarea sticlelor, ambalajelor, pungilor și altor materiale. Din această cantitate doar 10% se reciclează, restul ajungând în gropile de gunoi sau aruncate la întâmplare în natură, determinând contaminarea solului și a apei cu substanțe chimice periculoase și punând astfel în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor.

Ziua Pământului laSNPA

„Poluarea generată de deșeuri este una din cele mai grave probleme de mediu la nivel global. Împreună cu Ambasada SUA ne-am dorit să implementăm inițiativa Earth Day la nivel național și, beneficiind de sprijinul SNSPA, să aducem în atenția tinerilor problemele de mediu încercând să dezvoltăm o comunitate de consumatori educați, care țin cont de impactul asupra mediului atunci când aleg să cumpere un produs și înțeleg consecințele asupra naturii, climei și sănătății“, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Earth Day 2018 s-a derulat sub mottoul „End Plastic Pollution“, acțiunile derulate având drept obiective eliminarea plasticului de unică folosință, promovarea reciclării în procent de 100%, influențarea factorilor de decizie la nivel mondial și schimbarea comportamentului uman.

Ziua Pământului a fost sărbătorită pentru prima dată în 1970, iar începând cu anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a Planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Roxana PuiaAlte articole in rubrica Eco-life