Jurnalism eco pentru un mediu curat - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Jurnalism eco pentru un mediu curat

13 June 2018 - 01:49 PM Eco-life

Jurnalism ecoFaptele bune merită răsplătite și promovate. Mai ales faptele bune și bunele practici într-un domeniu precum protecția mediului înconjurător, domeniu care deseori este vizibil mai degrabă prin acțiuni și efecte negative. Aflăm mai repede despre o deversare de substanțe toxice decât despre eforturile de ecologizare sau de împădurire a unei zone.

România, țară împotriva căreia s-au lansat proceduri de infringement de către Comisia Europeană, are nevoie de bune practici, iar cetățenilor le trebuie modele de urmat, oamenii au nevoie să învețe unii de la alții că protejarea mediului este datoria fiecăruia și a tuturor. Și cum să popularizezi mai bine aceste bune practici, dacă nu cu ajutorul mass-mediei?

În acest context, ECOTIC și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România au lansat pe 3 mai a.c. un concurs național de jurnalism ecologic intitulat „Jurnalism eco pentru un mediu curat“, cu scopul de a promova modele demne de urmat în domeniul protecției mediului înconjurător și conservării resurselor planetei.

„Lansăm acest concurs din dorința de a populariza cu sprijinul mass-mediei proiecte și inițiative menite să stimuleze creativitatea comunităților locale în domeniul protecției mediului. Considerăm că evidențierea bunelor practici, mai puțin cunoscute publicului larg, va contribui la dezvoltarea unei atitudini pro-active a românilor în direcția îmbunătățirii factorilor de mediu și utilizării eficiente a resurselor“, a declarat Valentin Negoiță, președin-tele organizației ECOTIC.

Concursul se adresează jurnaliștilor, reporterilor sau studenților la facultăți de profil din România, care au minim 18 ani. Aceștia sunt invitați să trimită materiale video și materiale scrise însoțite de fotografii relevante pe adresa jurnalism@ecotic.ro în perioada 3 mai - 14 septembrie 2018. Proiectul se axează pe prezentarea de exemple pozitive dezvoltate de companii, instituții de învățământ, ONG-uri, instituții publice sau comunități locale, precum plantări, ecologizări, proiecte de colectare de deșeuri reciclabile, inițiative de prevenire a risipei ș.a.

Cele mai bune și inovatoare zece materiale - cinci materiale video și cinci scrise - alese de un juriu format din experți în protecția mediului și jurnaliști vor fi prezentate pe pagina de Facebook și pe www.ecotic.ro, iar câștigătorii vor fi aleși prin votul publicului.

Concursul „Jurnalism eco pentru un mediu curat“ se înscrie în activitățile de conștientizare desfășurate de ECOTIC de-a lungul timpului și adresate publicului de toate vârstele și are ca scop pe termen lung crearea unei rețele de jurnaliști de mediu animați de valorile ecologiste și promovarea inițiativelor din comunități.

Pentru mai multe informații, accesați www.ecotic.ro/proiecte.

ECOTICAlte articole in rubrica Eco-life