1.000 de copii au pedalat şi reciclat la Parada Micilor Biciclişti - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

1.000 de copii au pedalat şi reciclat la Parada Micilor Biciclişti

11 July 2018 - 11:46 AM Eco-life

Parada Micilor BicicliştiParada Micilor Biciclişti, singurul eveniment dedicat micilor pasionaţi de pedalat, organizat de asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni în parteneriat cu Reciclad’Or, a avut loc pe 1 Iunie 2018 pe traseul Piaţa Constituţiei - Piaţa Unirii din Bucureşti şi s-a bucurat de prezenţa Principelui Nicolae al României. La eveniment au participat aproximativ 1.000 de copii de toate vârstele, cu diferite tipuri de biciclete.

Ajuns la a patra ediție, evenimentul s-a adresat tuturor copiilor care iubesc bicicleta. Scopul principal a fost acela de a-i învăța pe toți participanții, mici și mari, principiile de bază pentru a deveni bicicliști urbani responsabili, într-un mediu relaxat și plin de veselie. Cu sprijinul partenerilor și al voluntarilor din comunitatea bucureșteană de bicicliști, copiii au învățat care sunt regulile de siguranță pe care trebuie să le respecte în timpul deplasă rii pe două roți, cum să manevreze bicicleta printre obstacole și mai ales cum să pedaleze în grup. Fiecare etapă parcursă a fost bifată în „Brevetul Micului Biciclist“ pe care fiecare participant l-a primit în pachetul de înscriere, alături de alte cadouri.

De ziua lor, la Parada Micilor Bicicliști copiii au învățat multe lucruri utile despre mersul pe două roți și despre cât este de important să reciclezi pentru a proteja mediul înconjurător.
Este important ca toți cetățenii să conștientizeze de la cea mai fragedă vârstă că mediul în care trăim reprezintă una dintre responsabilitățile noastre cele mai importante și implică o serie de acțiuni, de la reducerea poluării prin adoptarea mijloacelor de transport ecologice la consumarea rațională a resurselor și colectarea selectivă, inclusiv reciclarea deșeurilor.

Pe durata evenimentului, traficul rutier a fost oprit timp de 7 ore pe Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii, iar astfel s-au redus emisiile de carbon.

Zonele de activități au fost amplasate pe cele două sensuri ale Bulevardului Unirii și au cuprins:
 probe de abilități adaptate fiecărei categorii de vârstă: deplasarea printre jaloane din materiale reciclabile, respectarea indicatoarelor de circulație, jocuri pe bicicletă etc.;
 plimbări în pluton, cu respectarea regulilor de deplasare a bicicliștilor în grup;
 zona de relaxare creativă și în siguranță, cu însușirea prin joc a regulilor de circulație specifice bicicliștilor;
 vânătoare de comori în echipe formate din copii și adulți sau din tineri peste 14 ani.

Parada Micilor Biciclişti

Feriți de trafic, escortați de agenți de circulație și însoțiți de cei dragi, bicicliștii mici și mari au pornit într-o adevărată paradă de veselie, culoare și claxoane pe un traseu de 1,2 km de pe Bulevardul Unirii și astfel au atras atenția societății că noua generație de bicicliști se pregătește să reducă poluarea care sufocă orașele României.

Toți cei prezenți au participat la tombola de la finalul Paradei și au câștigat unul dintre numeroasele premii oferite de partenerii evenimentului: biciclete, toppere, seturi de badminton, mingi de baschet sau de fotbal.  ecologic

Asociația Adevărații VeloPrieteni are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ și modalitate de recreere la toate vârstele, dar și creșterea siguranței în trafic a bicicliștilor și dezvoltarea cicloturismului românesc.
Comunitatea Adevărații VeloPrieteni are peste 9.000 de membri, a organizat din 2011 până în prezent peste 600 de evenimente cu peste 6.000 de participanți, peste 35.000.000 km pedalați cumulat și mai mult de 100 de voluntari implicați.
Reciclad’Or este o echipă tânără și plină de energie care și-a propus să își aducă aportul cu profesionalism la o mai bună politică de mediu, să impulsioneze colectarea selectivă și să ajute la educarea și conștientizarea populației în privința mediului înconjurător.Alte articole in rubrica Eco-life