La Bicaz continuă ecologizarea - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

La Bicaz continuă ecologizarea

09 August 2018 - 12:59 PM Eco-life

Peste 25 tone de deșeuri au fost strânse în doar câteva zile de pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui de la Bicaz, iar acțiunea va continua, a declarat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş.

Într-o declarație de presă, ministrul a spus: „Până acum am reușit să extragem aproximativ 20 tone de masă lemnoasă, 5 tone de PET-uri și alte câteva tone de deșeuri amestecate. Se anticipează că sunt 250-300 de tone de deșeuri în această acumulare“.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a precizat: „În nenumărate rânduri am atras atenția autorităților responsabile în legătură cu pericolul iminent la adresa mediului și asupra disconfortului vizual pe care îl provoacă miilor de oameni care vizitează zona turistică a Bicazului cantitatea uriașă de PET-uri și alte deșeuri plutitoare aduse de râul Bistrița pe lacul Bicaz, cu preponderență în zona barajului și în zona viaductului de la Poiana Largului. Am reușit cu ajutorul Ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, să mobilizăm toate instituțiile cu atribuții în acest sens și să demarăm o amplă acțiune de ecologizare a lacului, după ce luciul de apă a fost afectat puternic de poluare în urma inundațiilor“.

Acțiunea continuă cu sprijinul a zeci de voluntari, angajați ai Administrației Naționale „Apele Române“, Hidroelectrica, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei, Agenției de Protecția Mediului, Gărzii de Mediu și Primăriei Hangu.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Eco-life