„Comisar în devenire, Ne mișcăm și reciclăm!“ - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

„Comisar în devenire, Ne mișcăm și reciclăm!“

11 November 2018 - 10:29 AM Eco-life

Comisar în devenireGarda Națională de Mediu împreună cu Liceul Teoretic „Dante Alighieri“, Clubul Sportiv Aqua Sport și cu sprijinul Reciclad’Or au inițiat în data de 3 octombrie 2018 acțiunea „Comisar în devenire - Ne mișcăm și reciclăm!“, organizată cu prilejul Săptămânii Europene a Sportului.

Evenimentul a avut loc în incinta bazei sportive a Liceului Teoretic „Dante Alighieri“, cu scopul de a forma o atitudine responsabilă față de mediu prin implicarea copiilor în concursuri sportive cu tematică ecologică menite să atragă atenția asupra impactului pe care îl au ambalajele din plastic în mediul înconjurător.

Ne mişcăm şi reciclăm

În cadrul evenimentului, sub sloganul „Stop poluării cu plastic! Scoate deșeurile din joc! Reciclează!“, s-au organizat competiții eco-sportive adresate elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, după cum urmează: proba de „PET-viteză“, proba de „PETscuit“, proba „Dus cu pluta“ și „reciclare (Re) creativă“. Prin astfel de manifestări care implică participarea activă, elevii vor fi mai motivați să aprofundeze mesajele ecologice referitoare la poluarea cu plastic, la necesitatea colectării selective și a reciclării deșeurilor.

Ne mişcăm şi reciclăm

„Copiii sunt foarte importanți pentru educația de mediu deoarece ei pot influența atitudinea părinților și a celorlalți membri ai comunității față de problemele mediului înconjurător. Tinerii trebuie să înțeleagă că prin atitudinea lor față de mediu vor influența viitorul Planetei. Ei trebuie să știe că pot acționa încă de acum pentru ca pe viitor poluarea cu plastic să fie diminuată sau chiar eliminată total.

Ne mişcăm şi reciclăm

Acțiunea «Comisar în devenire - Ne mișcăm și reciclăm!» a pornit de la ideea de a face educație ecologică prin jocuri interactive, astfel încât mesajele privind mediul înconjurător să poată fi asimilate mai ușor de către copii. Ne-am gândit că sportul este cea mai dinamică, sănătoasă și atractivă modalitate de a combina activitatea fizică și ecologică. Și ce prilej mai bun am fi putut găsi pentru această acțiune decât Săptămâna Europeană a Sportului?“, a declarat Gabriela Dorojan, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.

 ecologicAlte articole in rubrica Eco-life