Recolamp a premiat cele mai bune proiecte de mediu - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Recolamp a premiat cele mai bune proiecte de mediu

08 January 2019 - 03:11 PM Eco-life

Proiecte premiateContinuând tradiția anilor trecuți, Recolamp, cea mai activă asociație de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamentele de iluminat, a premiat cu sprijinul Zelist cele mai sustenabile proiecte de mediu ale anului pe 12 decembrie 2018.

Într-o atmosferă relaxată, Recolamp a oferit diplome celor care promovează principiile corecte și sustenabile de mediu, iar cunoscutul jurnalist și activist de mediu Lucian Mîndruță a fost gazda evenimentului. Recolamp, care reprezintă peste 240 de producători români cărora le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamente electrice, estimează că a colectat 1.120 tone de astfel de deșeuri în 2018, potrivit datelor provizorii. Asociația și-a depășit astfel ținta de 45% pentru acest an.

În prezent, Recolamp deține 13.250 de puncte de colectare în întreaga țară și are ca parteneri de reciclare pentru becuri compania Greenlamp din Buzău, o fabrică din Ungaria și șapte reciclatori pentru lămpi.

„Planurile pentru 2019 includ creșterea numărului de puncte de colectare la 15.000 și creșterea cantității colectate la peste 1.700 de tone. În plus, ne-am propus ca anul viitor să ne axăm mai mult pe segmentul profesional și să îi implicăm mai mult pe producători în campaniile noastre. Anul 2019 va fi și un an de pregătire intensă pentru ținta de 65% care ne așteaptă în 2021. Până atunci însă, ne bucurăm de acest eveniment și sperăm ca de la an la an să fim tot mai mulți cei care facem proiecte de mediu care contează“, a declarat Anca Lupusavei, marketing managerul Recolamp.

Proiectele premiate de Recolamp și Zelist

 Prima Evadare - pentru energia de a organiza cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei;
 Viitor Plus - pentru amenajarea ecoturistică a Cascadei Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din România;
 Primăria Mizil - pentru sistemul de colectare din orașul Mizil, exemplu de bune practici în administrația publică;
 Kaufland România - pentru asumarea responsabilității față de mediu în domeniul privat;
 EfdeN - pentru inovație și antreprenoriat în domeniul energiei. 

Proiecte premiate

Recolamp este unul dintre primii susținători din România ai colectării selective și reciclării deșeurilor provenite din echipamente de iluminat. În 11 ani de activitate, Recolamp a construit o infrastructură solidă de colectare la nivel național și a colectat și reciclat peste 4.650 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat.Alte articole in rubrica Eco-life