Ediția aniversară a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat și-a anunțat câștigătorii - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Ediția aniversară a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat și-a anunțat câștigătorii

08 January 2019 - 03:24 PM Eco-life

Gala Premiilor Pentru Un Mediu CuratGala Premiilor Pentru Un Mediu Curat şi-a desemnat câştigătorii ediţiei a X-a în cadrul unui eveniment festiv desfăşurat în Sala Rondă a Hotelului Intercontinental din Capitală. Premierea s-a făcut în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor de mediu, a producătorilor, partenerilor ECOTIC şi a mediului ONG.

Proiectele înscrise în acest an pe www.premiilepentrumediucurat.ro reprezintă inițiative relevante din întreaga țară pentru toate cele patru categorii din concurs: Companii, Instituții publice, Instituții de învățământ și ONG-uri.

Valentin Negoiță, președintele ECOTIC, a declarat: „Constatăm cu satisfacție că în cele zece ediții ale competiției au fost înscrise peste 500 de proiecte, dintre care 50 au fost premiate în cadrul Galei. Avem convingerea că prin promovarea bunelor practici și a modelelor de succes contribuim, împreună cu partenerii noștri din ce în ce mai numeroși, la dezvoltarea unei atitudini noi, responsabile, la formarea unei comunități preocupate de grija față de mediu“.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

Câștigătorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2018 sunt următorii:
 Marele Premiu pentru Instituții Publice - Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, cu proiectul „Milioane de capace - Milioane de zâmbete!“;
 Marele Premiu pentru Companii - Carpathia Agro&Finance SRL, cu proiectul „Ferma de biodiversitate Cobor“;
 Marele Premiu pentru Instituții de învățământ - școala gimnazială Doba, Satu Mare, cu proiectul „Gânduri pentru un viitor verde“;
 Marele Premiu pentru ONG - Fundația Conservation Carpathia, cu proiectul „Carpathia, rezervația de sălbăticie a Europei“.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

Totodată, ediția aniversării primului deceniu al celui mai longeviv concurs de proiecte de mediu din România a prilejuit recunoașterea și premierea inițiativelor și organizațiilor care, de-a lungul timpului, au depus eforturi susținute pentru protecția mediului. Astfel, au mai fost acordate următoarele premii:
 Premiul pentru excelență - Parcul Natural Văcărești și Let’s Do It, Romania!;
 Premiul pentru cea mai importantă contribuție la colectarea DEEE - ALTEX ROMÂNIA;
 Marele Premiu pentru jurnalism eco pentru un mediu curat - „Căsuța plantelor din țarină”, Mirela Lazurcă;
 Diploma de merit „Performanță și responsabilitate în îndeplinirea obligațiilor în raport cu legislația de mediu“ - compania I.R.I.S., distribuitor autorizat Apple.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

Concursul și Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat au fost organizate cu sprijinul Ministerului Mediului, InfoCons, APDETIC, Interbrands, Duracell, Coca-Cola România, Ateliere fără Frontiere, Hotnews, Camera de Comerț Româno-Franceză, Cărturești, Image Factory, Vlamir, Heineken, Vinarte, Evenimentul Zilei, Capital, Stiri.ong, Oameni și Companii, România Pozitivă, Eleven și RFI România.

Pentru mai multe detalii, accesați www.premiilepentrumediucurat.ro și www.ecotic.ro. Alte articole in rubrica Eco-life