De ziua Gărzii Naționale de Mediu, copiii au devenit mici comisari - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

De ziua Gărzii Naționale de Mediu, copiii au devenit mici comisari

10 April 2019 - 03:43 PM Eco-life

Ziua GNMCu ocazia Zilei Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul General al GNM, cu sprijinul Reciclad’ OR, a organizat pe 13 martie 2019 în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din București o acțiune de conștientizare și educație ecologică denumită „6, vine Garda!“, la care au participat 250 de elevi de gimnaziu de la Liceul Teoretic „Dante Alighieri“ și de la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș“ din Capitală.

În cadrul acțiunii intitulată „6, vine Garda!“, elevii au devenit pentru o zi comisari de mediu și au desfășurat o serie de activități interactive cu tematică ecologică (Competiția reciclării, Green Quiz și Colectarea selectivă), organizate împreună cu Reciclad’OR, Tedi, Granini și Fiterman Pharma.

Acțiunea face parte din programul „Comisar în devenire“ inițiat de Garda Națională de Mediu sub sloganul „Stop poluării! Scoate deșeurile din joc! Reciclează!“ și are ca scop protecția mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deșeurilor, implementarea de măsuri pentru prevenirea generării acestora, informarea și conștientizarea elevilor, tinerilor și a publicului larg despre importanța acestui subiect.

Invitat special la eveniment a fost Nicolae al României, un susținător al campaniilor de CSR desfășurate la nivel național, care i-a încurajat pe micii „comisari“ să fie un exemplu pentru ceilalți și să se implice în cât mai multe astfel de acțiuni.

Ziua GNM

Prezentă la eveniment, Gabriela Dorojan, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, a declarat: „Ne bucură faptul că tinerii au răspuns cu entuziasm invitației de a deveni comisar pentru o zi. Copiii învață prin puterea exemplului, de aceea activitatea noastră poate fi un reper în deprinderea unui comportament ecologic. Putem spune că scopul evenimentului nostru a fost atins: copiii au învățat ce înseamnă munca unui comisar și cum pot ei să se implice activ în acțiuni de protejare a mediului. Cei mai tineri comisari ai GNM au demonstrat astăzi că grija față de natură nu ține cont de vârstă și că avem sprijinul lor în lupta noastră pentru un mediu curat. Acest lucru ne motivează să privim către viitor cu încredere. Până la urmă, cel mai frumos dar pe care îl putem face generațiilor viitoare este un mediu în care să trăiască sănătos. Cu această ocazie, urez tuturor colegilor un călduros «La mulți ani!» și mult spor în activitatea pe care o desfășoară“.

Adriana Calcan

RECICLAD’OR este o organizație de transfer de responsabilitate (OTR) care inițiază și implementează campanii de conștientizare și informare menite să dezvolte o atitudine eco-pozitivă față de mediul înconjurător.
RECICLAD’OR preia responsabilitatea în vederea realizării obiectivelor și obligațiilor anuale de reciclare a deșeurilor, având un rol principal în acordarea de asistență companiilor pentru atingerea cotelor obligatorii de reciclare.Alte articole in rubrica Eco-life