Sodexo Pass România dă un byte de ajutor școlilor din mediul rural - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Sodexo Pass România dă un byte de ajutor școlilor din mediul rural

09 May 2019 - 01:21 PM Eco-life

„Dăm un byte de ajutor“Asociația Ateliere Fără Frontiere și-a propus în 2019 ca prin programul „Dăm un byte de ajutor“ să ofere echipamente IT unor școli din mediul rural. Compania Sodexo s-a alăturat campaniei și a contribuit cu 47 de computere complet dotate care au ajuns la școlile gimnaziale din Pesceana (jud. Vâlcea), Cârna (Dolj) și Mădulari (Vâlcea).

Alegerea celor două județe nu a fost întâmplătoare. În Vâlcea și Dolj Sodexo derulează din 2017 în parteneriat cu Stop Hunger un proiect amplu prin care femeile din două comunități rurale beneficiază de tot sprijinul necesar în înființarea de la zero a unei cooperative agricole, pentru a avea ulterior un trai independent.

La școlile din Pesceana și Cârna din județul Dolj învață în total aproximativ 400 de elevi. Cele 15, respectiv 10 calculatoare oferite vizează îmbunătățirea conținutului de învățare și alfabetizarea digitală nu doar în beneficiul elevilor, ci și al părinților, precum și abordarea unor domenii extracuriculare ca antreprenoriatul și ecologia. La Cârna dotarea cu calculatoare urmărește în plus și reducerea abandonului școlar în rândul elevilor din medii dezavantajate. La școala din Mădulari învață aproximativ 80 de elevi. Prin oferirea celor 22 de calculatoare se urmăresc aceleași obiective în beneficiul copiilor, adulților și celor 16 cadre didactice.

În contextul rural din România, în care mulți copii sunt afectați de sărăcie, educația poate fi șansa lor de a deveni competitivi pe piața muncii și de a se integra profesional și social. Nu doar accesul la o instituție de învățământ este important, ci și condițiile din școală, dotările, materialele didactice și instrumentele - preferabil cât mai moderne și prietenoase - prin care se transmit informații și li se explică copiilor.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Eco-life