Caravana ECOTIC a vizitat județul Satu Mare - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Caravana ECOTIC a vizitat județul Satu Mare

10 May 2019 - 02:00 PM Eco-life

ECOTIC în Satu MareÎn ultimele luni județul Satu Mare a ocupat un loc fruntaș la activitățile de conștientizare privind protecția mediului adresate copiilor.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare a organizat mai multe proiecte adresate celor mici în grădinițe și scoli gimnaziale. Astfel, proiectul „Labirintul Reciclării“ lansat în a doua parte a anului 2018 a premiat cea mai reușită mascotă pe 1 aprilie 2019 la Casa Meșteșugarilor din municipiul Satu Mare.

Evenimentul organizat de APM în colaborare cu ECO- TIC a reunit peste 300 de participanți și a încununat mai multe luni de proiect în care 75 de instituții de învățământ din zonă au derulat activități de conștientizare cu privire la colectarea separată a deșeurilor. ECOTIC a oferit câștigătorilor premii.

Pe 15 martie a început Luna Pădurii, în decursul căreia APM Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Colegiul Național „Ioan Slavici“ Satu Mare, organizația ECOTIC și Direcția Silvică Satu Mare au organizat campania de colectare „Caravana ECOTIC - Reciclează și plantează!“. În cadrul acestui proiect, Caravana ECOTIC a vizitat 19 școli gimnaziale din județul Satu Mare, iar fiecare școală care a colectat cel puțin 5 kg de DEEE-uri a primit un copăcel oferit de Direcția Silvică Satu Mare. În plus, școlile care au colectat cele mai mari cantități de DEEE-uri au fost recompensate cu premii atrăgătoare oferite de ECOTIC.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, pe 13 aprilie 2019 Caravana ECOTIC s-a alăturat evenimentului organizat de APM Satu Mare la Medieșu Aurit cu scopul de a promova importanța colectării separate a deșeurilor ca pas important în protecția mediului.

La finalul celor zece zile de campanie, Elisabeta Bekessy, directorul executiv al APM Satu Mare, a declarat: „Mulțumim organizației ECOTIC pentru oportunitatea de fi gazda «muzeului mobil» în cadrul proiectului «Reciclează și plantează!». A fost o experiență inedită, primită cu mult entuziasm și care a mobilizat întreaga comunitate sătmăreană în efortul comun pentru impulsionarea colectării separate a deșeurilor electrice și electronice, dar și a educării tinerei generații pentru cunoașterea drumului deșeurilor de la generare la valorificare, prin intermediul Caravanei. Caravana ECOTIC la Satu Mare a fost un prim pas în fundamentarea colaborării între APM Satu Mare și organizația ECOTIC, care sunt convinsă că se va bucura de un real succes în rândul instituțiilor de învățământ și implicit în rândul întregii comunități”.

ECOTICAlte articole in rubrica Eco-life