MOL România finanțează 51 de proiecte și oferă un premiu pentru mediu - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

MOL România finanțează 51 de proiecte și oferă un premiu pentru mediu

11 June 2019 - 04:26 PM Eco-life

Premiu pentru mediuMOL România va finanța cu aproape 700.000 lei 51 de proiecte cu privire la protecția mediului în cadrul celei de-a XIV-a ediții a programului „Spații verzi“ derulat împreună cu Fundația pentru Parteneriat, potrivit unui comunicat al companiei.
Juriul programului a selectat 30 de proiecte care urmează să primească finanțare în cadrul componentei „Spații verzi urbane“ pentru reamenajarea spațiului verde al unor școli, grădinițe, centre de copii și parcuri publice din 14 județe. Acțiunile presupun plantarea de arbori, arbuști și flori pe o suprafață totală de 63.347 metri pătrați. Spațiile astfel transformate vor deveni locuri ideale pentru desfășurarea unor activități de educație ecologică pentru copii.
În cadrul aceleiași componente vor fi finanțate programele organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității: trei acțiuni care încurajează mersul pe bicicletă și alte 24 de activități de promovare a unui mod de viață sănătos.
În cadrul celei de-a doua componente a programului „Spații verzi“, „Arii Naturale Protejate“, alte 21 de proiecte vor primi finanțare din partea MOL România. Ca și în edițiile precedente, activitățile vor include organizarea unor tabere Junior Ranger, amenajarea de poteci tematice, organizarea unor evenimente ca „Ziua Parcului Național/Natural“, „Ziua Biodiversităţii“, expoziții și activități extrașcolare de educație ecologică.
Din acest an, programul „Spații verzi“ oferă Premiul pentru Mediu, care se va acorda unei persoane sau unei organizații neguvernamentale care a întreprins acțiuni de succes în privința conservării biodiversității și/sau a ariilor naturale protejate. Valoarea premiului este de 10.000 lei, iar data limită de trimitere a nominalizărilor este 30 septembrie 2019.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Eco-life