De Ziua Mondială a Mediului am (ghi)donat aer curat! - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

De Ziua Mondială a Mediului am (ghi)donat aer curat!

11 July 2019 - 12:47 PM Eco-life

De Ziua MediuluiÎn data de 5 iunie a.c., de Ziua Mondială a Mediului, Garda Națională de Mediu, prin comisariatul general, împreună cu Reciclad`OR, Asociaţia Alucro şi Aqua Sport au desfășurat acțiunea „Garda de Mediu GhiDonează Aer Curat!“ prin care au dorit să atragă atenția asupra problemei mondiale a poluării aerului.
Tema Zilei Mondiale a Mediului din 2019 ne-a invitat pe toți să ne gândim cum putem face schimbări în viața noastră de zi cu zi pentru a reduce poluarea pe care o producem și pentru a contracara contribuția la încălzirea globală și efectele acesteia asupra propriei noastre sănătăți.
În cadrul acțiunii elevi ai școlilor din Capitală au concurat pe trotinete, skateboarduri și role într-o competiție care a cuprins atât probe de viteză și îndemânare, cât și activități interactive pe teme ecologice. La final, copiii au primit diplome de participare și puieți de pomi pe care să-i planteze pentru reducerea amprentei de carbon. Acțiunea a avut loc pe esplanada Arenei Naționale din București și se înscrie în seria evenimentelor organizate în cadrul proiectului „Comisar în devenire“ inițiat de Garda Națională de Mediu în scopul formării unei atitudini responsabile a tinerilor față de mediului înconjurător.
RECICLAD`OR este un OIREP (Organizație de Implementare a Răspunderii Extinse a Producătorului) care inițiază și pune în practică programe de conștientizare și informare menite să dezvolte o atitudine eco-pozitivă față de mediul înconjurător. RECICLAD`OR preia responsabilitatea în vederea realizării obiectivelor și obligațiilor anuale de reciclare a deșeurilor și are un rol important în acordarea de asistență companiilor pentru atingerea cotelor obligatorii de reciclare.

RECICLAD`ORAlte articole in rubrica Eco-life