Jurnalism eco pentru un mediu curat - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Jurnalism eco pentru un mediu curat

12 July 2019 - 12:29 PM Eco-life

Jurnalism eco pentru un mediu curatProiectul Jurnalism eco pentru un mediu curat continuă și în 2019, aducând în atenția publicului larg cele mai importante ințiative de protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor naturale.

ECOTIC și Centrul pentru Jurnalism Independent au lansat pe 25 iunie a.c. proiectul „Jurnalism eco pentru un mediu curat“, aflat la cea de-a doua ediție. Scopul proiectului de a promova modele de urmat în domeniul protecției mediului înconjurător și conservării resurselor planetei aduce în atenția publicului exemple pozitive dar care deseori au fost trecute cu vederea de către presă.

„Lansăm a doua ediție a concursului «Jurnalism eco pentru un mediu curat» din dorința de a stimula interesul mass-media față de problematica complexă a mediului înconjurător în România.

Avem convingerea că popularizarea bunelor practici, puțin cunoscute publicului, poate contribui la dezvoltarea creativităţii comunităţilor locale şi la multiplicarea iniţiativelor şi proiectelor de protecţie a mediului“, a declarat Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

Invităm jurnaliștii, studenții la jurnalism, bloggeri și vloggerii să transmită materiale video și materiale scrise însoțite de fotografii relevante, care au fost deja publicate (indiferent de platfor-mă) pe adresa jurnalism@ecotic.ro. Subiectele vizează exemple pozitive dezvoltate de companii, instituții de învățământ, ONG-uri, instituții publice sau comunități locale, precum plantări, ecologizări, biodiversitate, turism ecologic, proiecte de colectare a deșeurilor reciclabile, inițiative de prevenire a risipei şi de conservare a resurselor naturale.

Cele mai bune și originale 10 materiale - respectiv 5 materiale video și 5 materiale scrise - alese de un juriu format din experți în protecția mediului și jurnaliști vor fi prezentate pe pagina de Facebook și pe website-ul ECOTIC. Câștigătorii vor fi aleși prin votul publicului.

Concursul se va derula conform următorului program:
Etapa I-a: 25 iunie - 24 noiembrie 2019, perioada de transmitere materiale video/scrise;
Etapa a II-a: 25 - 28 noiembrie 2019, perioada de prejurizare;
Etapa a III-a: 28 noiembrie - 10 decembrie 2019, votarea materialelor câștigătoare pe pagina de Facebook ECOTIC.

ECOTIC va acorda două premii, câte unul pentru fiecare categorie: un aparat foto pentru categoria material video și un laptop pentru categoria material scris.

Premierea va avea loc în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, ediția a XI-a.

Concursul „Jurnalism eco pentru un mediu curat“ se înscrie în activitățile de conștientizare desfășurate de ECOTIC de-a lungul timpului, adresate publicului de toate vârstele și are drept scop pe termen lung crearea unei rețele de jurnaliști de mediu animați de valorile ecologiste.

Pentru mai multe informații și pentru a consulta regulamentul concursului vă rugăm accesați www.ecotic.ro.

ECOTICAlte articole in rubrica Eco-life