Let’s Do It, România! şi ANAR: bilanț de Ziua Curățeniei Naționale - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Let’s Do It, România! şi ANAR: bilanț de Ziua Curățeniei Naționale

09 October 2019 - 02:18 PM Eco-life

Let's Do It, Romania!„Let’s Do It, România!“ a anunțat o mobilizare record de Ziua Curățeniei Naționale: peste 118.000 de voluntari din 25 de județe au adunat deșeuri din ariile naturale. Conform primelor estimări ale organizației, prin acțiunile desfășurate pe 21 septembrie a.c. au fost colectați 125.000 de saci cu deșeuri.
La acțiune au participat voluntari din 25 de județe: Ilfov, Bihor, Botoșani, Vâlcea, Mehedinți, Constanța, Timiș, Satu Mare, Hunedoara, Ialomița, Tulcea, Mureș, Olt, Argeș, Neamț, Dolj, Suceava, Brașov, Cluj, Giurgiu, Maramureș, Harghita, Bacău, Bistrița Năsăud, Teleorman.
Însă au fost voluntari care au participat la curățenie și din zone în care acțiunea nu a fost organizată la nivelul întregului județ, precum Călărași, Dâmbovița, Prahova, Vaslui şi Buzău.
Judeţul Gorj a organizat acțiunea de curăţenie pe data de 28 septembrie a.c., la fel ca Sibiul.
„Suntem bucuroși că de la an la an, voluntarii ne sunt în continuare alături, vor să trăiască într-o țară mai curată și contribuie activ prin participarea la Ziua Națională de Curățenie și printr-un comportament responsabil în fiecare zi. Le mulțumim pentru încredere și îi așteptăm alături de noi și la următoarele proiecte“, a declarat Ștefan Buciuc, președintele Let’s Do It, România!
În paralel, la Ziua Curățeniei Naționale au participat și echipe ale Administrației Naționale „Apele Române“ (ANAR), prin Administrațiile Bazinale de Apă și Sistemele de Gospodărire a Apelor. Conform unui comunicat al ANAR, în cadrul acțiunilor de ecologizare au fost implicați 2.000 de voluntari care au colectat din albiile și luciurile de apă 4.500 de saci cu deșeuri mixte care au fost ridicate cu utilajele instituției.

ecologicAlte articole in rubrica Eco-life