„Baterel, eroul reciclării“ a revenit în şcolile din România - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

„Baterel, eroul reciclării“ a revenit în şcolile din România

10 October 2019 - 01:51 PM Eco-life

BaterelAsociația Environ, în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), a lansat pe 16 septembrie 2019 pentru al nouălea an consecutiv campania națională de educație ecologică „Baterel, eroul reciclării“ - programul care pune bazele reciclării și economiei circulare pentru preșcolarii și elevii din instituțiile de învățământ din țara noastră.

Pe parcursul noului an școlar elevii din școlile înscrise în campanie participă la acțiuni concrete de protecție a mediului și se implică în competiții de colectare selectivă a echipamentelor electrice vechi și a bateriilor uzate. Cei mai harnici colectori vor fi recompensați trimestrial cu dotări pentru școală, cursuri sau activități.

Pe lângă concursul de colectare se desfășoară lunar și competiția „#EroiiReciclării în acțiune“. Clasele care participă la provocările lunare (mini-proiecte creative) și ating punctajul maxim vor fi recompensate cu premii din colecția Baterel: tricouri, hanorace, rechizite, șepci ș.a. Realizarea de colaje, benzi desenate, jocuri, scenete de teatru, experimente științifice sau reportaje sunt doar câteva exemple de activități eco-creative pe care elevii le pot desfășura la a-ceste competiții. În plus, în funcție de numărul de proiecte în care se implică, copiii primesc și alte premii surpriză.

„Fiecare început de an școlar reprezintă pentru noi un prilej de a duce mesajele colectării selective și reciclării mai aproape de copiii și adolescenții din România. De aproape nouă ani Baterel ne confirmă că e mai mult decât un program de educație ecologică, e un demers prin care participăm în mod direct la schimbarea în bine.

Nu am putea vorbi despre un viitor mai bun și mai curat în lipsa unor tineri care înțeleg și aplică principiile de care avem nevoie să evoluăm ca societate: responsabilitate, respect, implicare. Dacă aceia care reprezintă viitorul, copiii nu învață de pe băncile școlii noțiuni esențiale pentru protejarea mediului, va fi cu atât mai dificil să creăm acea generație pe care ne-o dorim și o așteptăm. Contribuția dascălilor la un astfel de proiect este esențială, de aceea îi încurajăm să se alăture și în acest an campaniei lui Baterel“, a declarat Roxana Puia, directorul de marketing al Asociației Environ.

În timpul programului „Baterel, eroul reciclării“ elevii și profesorii au acces la materiale informative și ghiduri care detaliază principiile colectării selective și oferă sfaturi pentru creșterea eficienței energetice. Clasele înscrise pot participa la lecții demonstrative, întâlniri cu mascota Baterel, activități practice și alte evenimente cu tematică ecologică. Până în prezent, peste 35.000 de elevi („eroii reciclării“) din 1.500 de școli au devenit parte din povestea lui Baterel în lupta pentru reciclare.

Lansarea celei de-a noua ediții a campaniei „Baterel“ a coincis în acest an cu difuzarea în premieră la radioul Itsy Bitsy a episoadelor „2 minute cu Amy“ , cel mai recent proiect educațional creat de Environ și SNRB.

Pentru ediția 2019 - 2020 a „Baterel, eroul reciclării“ înscrierile se fac pe www.magazinbaterel.ro. Profesorii care fac înregistrarea pot solicita informații suplimentare la 031.827.0000 sau helpdesk@baterel.ro. Alte articole in rubrica Eco-life