ECOTIC a lansat a XI-a ediție a Premiilor Pentru Un Mediu Curat - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

ECOTIC a lansat a XI-a ediție a Premiilor Pentru Un Mediu Curat

22 November 2019 - 01:13 PM Eco-life

Gala Pentru Un Mediu CuratAsociaţia ECOTIC a anunţat şi anul acesta lansarea concursului de proiecte „Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat“, manifestare ajunsă acum la cea de-a XI-a ediţie şi care se adresează instituţiilor publice, companiilor, instituţiilor de învăţământ şi organizaţiilor neguvernamentale.

„Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat“ este un concurs al Asociației ECOTIC organizat la nivel național și dedicat inițiativelor de protecție a mediului și conservare a resurselor planetei. Concursul are patru categorii la care sunt invitate să se înscrie companii, instituții de învățământ, instituții publice și ONG-uri care au dezvoltat începând cu luna octombrie 2018 proiecte dedicate mediului. Condiția esențială este ca aceste proiecte să fie într-un stadiu suficient de avansat pentru a prezenta rezultate relevante, chiar și intermediare.

În unsprezece ani de concurs s-a demonstrat că spiritul civic din România este mult mai dezvoltat decât ne-am fi închipuit. La nivel național au fost implementate proiecte cu impact pentru comunități în diverse domenii precum biodiversitatea, managementul deșeurilor, conservarea resurselor planetei și valorificarea materiilor prime rezultate din deșeuri.

În 2018 marele premiu la categoria instituții publice a fost câștigat de Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare cu proiectul „Milioane de capace - Milioane de zâmbete!“, care a mobilizat nu doar instituții de învățământ, ci și comunitatea sătmăreană. La categoria ONG-uri s-a remarcat Fundația Conservation Carpathia cu proiectul „Carpathia, rezervația de sălbăticie a Europei“ care constă în crearea unui nou parc național suficient de mare încât să permită existența unor populații semnificative de carnivore mari și să faciliteze desfășurarea proceselor evolutive naturale. Marele premiu la categoria instituții de învățământ l-a obținut Școala gimnazială Doba din Satu Mare cu proiectul „Gânduri pentru un viitor verde“. Carpathia Agro&Finance SRL a repurtat premiul pentru companii cu inițiativa „Ferma de biodiversitate Cobor“.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu CuratAnul acesta, data de 4 octombrie 2019 a marcat startul sesiunii de înscrieri. „Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat“ a devenit deja un brand ECOTIC, iar instituțiile de învățământ, companiile, ONG-urile și instituțiile publice cunosc deja criteriile de selecție și au început să-și înscrie proiectele dedicate mediului pe website-ul competiției.

Înscrierile continuă până pe 22 noiembrie 2019 pe www.premiilepentrumediucurat.ro prin accesarea formularului online de înscriere disponibil la secțiunea „Înscriere proiect“, iar apoi vor fi evaluate de un juriu de specialitate. Votul final pentru de-semnarea proiectelor câștigătoare îl va avea însă publicul prin intermediul paginii de Facebook al organizației ECOTIC. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 decembrie pe website-ul ECOTIC și premiile vor fi acordate în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

„Ca în fiecare an, invităm organizațiile care derulează proiecte dedicate protecției mediului și utilizării eficiente a resurselor, precum și programelor de CSR să le înscrie în concursul «Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat». Dorim ca prin promovarea bunelor practici la nivelul comunităților locale să contribuim împreună cu partenerii noștri la dezvoltarea unei atitudini proactive față de valorile mediului in care trăim“, a declarat Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

În susținerea acestui concurs organizația ECOTIC are sprijinul Ministerului Mediului, InfoCons, Hotnews, RFI România, Cărturești, Oameni și Companii, România Pozitivă, Image Factory, CCIFER, Stiri.ong și Junior Achievement România. Pentru mai multe detalii, accesați www.premiilepentrumediucurat.ro.

ECOTIC

„Milioane de capace - Milioane de zâmbete!“Alte articole in rubrica Eco-life