Cât de sănătoasă este pâinea pe care o consumăm? - Eco-life | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Eco-life

Cât de sănătoasă este pâinea pe care o consumăm?

11 September 2013 - 12:30 PM Eco-life

Românii sunt mari consumatori de pâine şi reprezintă cu siguranţă elementul de bază privind alimentaţia pentru mulţi dintre noi. Dar oare câţi români ştiu că aproape toată pâinea este făcută în cuptoare cu vatră de azbest, informează Obiectiv, ediţia de Vaslui? Se pare că cea mai mare parte a cuptoarelor din România au componente din azbest şi implicit acest produs devine dăunător pentru sănătătatea populaţiei.

După anul 1989, domeniul panificației a cunoscut o reală dezvoltare în România, producția s-a diversificat, iar producătorii privați s-au înmulțit de la an la an. În timp, occidentalii au aflat de efectele nocive pe care azbestul le poate avea asupra sănătăţii şi au început prin măsuri legislative să interzică utilizarea unor astfel de utilaje. Dar în ţara noastră începuse să se dezvolte industria panificaţiei şi astfel s-au achiziţionat din ce în ce mai multe utilaje second hand care aveau în componenţă azbest. Occidentalii îşi doreau să scape de ele, iar noi eram dispuşi să le cumpărăm, bineînţeles la preţuri reduse. Azbestul este principalul agent cancerigen la locul de muncă în foarte multe ţări. De la data de 1 ianuarie 2005, în urma unei directive a CE, a fost interzisă total utilizarea şi comercializarea produselor care conţin azbest.

ecologic



Alte articole in rubrica Eco-life