Producţie record de energie electrică - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

Producţie record de energie electrică

10 December 2015 - 05:11 PM Energie

Energie electricăProducția de energie a României a atins valori nocturne de aproape 10.000 de MW oră în ultimele zile ale luni octombrie. În data de 29 octombrie a fost atins vârful - 9.841 de MW, informează ECONOMICA.net. Consumul intern a urcat într-un mod considerabil până la 8.500 de MWh. Acestea sunt unele dintre cele mai mari valori din acest an şi se datorează pregătirilor sistemului energetic naţional pentru iarnă. Totodată, temperaturile scăzute din ultimele zile şi apropierea iernii au făcut necesară aducerea la capacitate a CET-urilor şi a altor termocentrale. Acest lucru s-a suprapus cu o producție în creștere a Hidroelectricii, odată ce debitele râurilor au revenit spre valorile normale din această perioadă.

Trebuie precizat faptul că la finele lunii octombrie la orele de seară, la o producție de peste 9.500 de MWh, Hidroelectrica a acoperit aproximativ 3.300 de MWh, cărbunele - 2.700 de MWh, termo pe gaze - aproximativ 1.800 MWh, iar centrala nucleară - 1.400 de MWh. Restul reprezintă energie eoliană și biomasă. Dar se pare că nu numai producţia de energie a fost mare, ci şi exporturile. Pe durata zilei, s-au înregistrat exporturi orare de aproximativ 1.500 de MWh, iar acestea se duc către vecini. De asemenea, importurile sunt și ele semnificative, câteva sute de MWh, în principal din Ungaria, însă România este net exportator de electricitate.

Cele mai mari producții pe care le-a înregistrat România au fost după Revoluție, şi anume aproximativ 11.000 de MWh în cele mai geroase ierni.

R. BuciuAlte articole in rubrica Energie