Producţie record a parcurilor eoliene în zilele cu ger şi viscol - Energie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Energie

Producţie record a parcurilor eoliene în zilele cu ger şi viscol

09 February 2017 - 03:24 PM Energie

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a anunțat că în perioada 6-15 ianuarie 2017, când autoritățile au emis coduri galbene și portocalii din cauza vremii rele, parcurile eoliene au acoperit 13,83% din întreaga producție de electricitate și 15,5% din consumul brut. În intervalul menționat s-au produs 2,15 TWh, din care 1,91 TWh a reprezentat consumul brut de electricitate, se arată într-un comunicat al asociaţiei, potrivit Adevărul.

Comunicatul precizează că atunci când s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute la scara întregii țări, iar consumul de energie electrică a înregistrat sporuri considerabile, industria eoliană a demonstrat că este un participant-cheie pe piața românească de electricitate. „În acest interval, industria eoliană a înregistrat variații, cu vârfuri în 6, 7 și 14 ianuarie, când peste o cincime din producția de electricitate a României a fost furnizată de această tehnologie“.

Reprezentanții Asociației subliniază că energia eoliană contribuie la reducerea semnificativă a consumului de combustibil fosil, respectiv a costurilor asociate, „oferind sistemului energetic o energie curată, fără emisii de gaze cu efect de seră“.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Energie